Jan Podroužek
5. července 2012 • 14:45

Andy Carroll: Budoucnost pro hvězdami nabitý AC Milán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milánská hvězdokupa podle Berlusconiho: Zlatan Ibrahimovič, Alex Pato, Robinho, Antonio Cassano a navrch Andy Carroll! Útočníka anglické reprezentace si vytipoval syn italského premiéra Silvia Pier Berlusconi, který v AC Milán působí jako přestupový konsultant.



Buďme mladší, buďme údernější! Červenočerní před startem nové sezony omlazují kádr a zatoužili po 23letém silákovi Andym Carrollovi.

Už na začátku dubna ho vysvlékala anglická média z liverpoolského trika kvůli slabé produktivitě, tehdy ale kouč Reds Kenny Dalglish všechno popřel. Spekulace jsou tu znovu. A mnohem konkrétnější.

„Pro AC Milán nastává nová éra. Chceme pokračovat v omlazování sestavy a udržet přitom její kulturu. To znamená: V Milánu musí hrát hvězdy, a tou Carroll je. Navíc je mladý a bude ještě lepší,“ vykládá Pier Berlusconi.

Carroll se prodírá přes MellbergaFoto ČTK

Carrollovi se ale ročník 2011/2012 bůhví jak nevydařil. Sedm zásahů ve 45 zápasech, to je slaboučká statistika skoro dvoumetrového zabijáka, který do Liverpoolu přišel z Newcastlu za 41 milionů eur (přes miliardu korun).

Ani na uběhlém polsko-ukrajinském EURO nesvítil podle Berlusconiho slov. Jediný gól za 160 minut na hřišti – žádná sláva. Pravda ale je, že ta jediná vstřelená branka do švédské sítě stála za to.

Zaběhl si do vápna na dlouhý centr kamaráda Stevena Gerrarda a v magickém výskoku, načasování a provedení bouchnul mičudu z deseti metrů přesně k tyči. Tady vibruje jeho největší síla – „nahoře“.

„Musím smeknout před jeho tělesnými propozicemi a také před tím, co jsem viděl na EURO proti Švédsku. To byla úžasná hlavička. Chci mít Carrolla v týmu,“ vypráví Berlusconi.

Anglii se úvod zápasu povedl a šla do vedení.Foto ČTK

Pokud se transfer uskuteční, Liverpool už teď ví, že na něm sakramentsky prodělá. Od miliardového nákupu padla Carrollova cena k 15 milionům eur (375 milionů korun) a víc klub z Anfieldu jen těžko z Berlusconiho vyrazí.

Zádrhel ale tenhle přestup má. Carrollův nizozemský kolega z útoku Dirk Kuijt maže do tureckého Fenerbahce, čímž se ofenzivní zásoby anglického velkoklubu výrazně vyprazdňují. A i o dalšího forvarda Reds je zájem. Cardiff chce Craiga Bellamyho.

Buď se Liverpool doplní sám, nebo mu hráčskou kompenzací helfne právě AC Milán. Vážný zájem Berlusconiho se každopádně řeší.

Carroll poslal Anglii do vedení
Carroll poslal Anglii do vedení

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud