23. srpna 2008 • 19:58

Ševčenko se vrací do AC Milán

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský fotbalista Andrej Ševčenko se vrací z londýnské Chelsea do AC Milán, odkud přestoupil na ostrovy v roce 2006. Oznámil do dnes anglický klub na svých oficiálních stránkách.



Oba kluby se dohodly na přestupu, jehož podmínky nebyly zveřejněny. Definitivně bude přestup nejlepšího fotbalisty Evropy z roku 2004 stvrzen poté, co jednatřicetiletý střelec absolvuje zdravotní testy.

O možném návratu Ševčenka do italského velkoklubu se již spekulovalo delší dobu. Londýnský klub jej však nechtěl pustit na hostování a italská strana zase neměla na případný přestup dostatečné finance.

Většinu z volných prostředků totiž AC vyčerpal na koupi dalšího vítěze Zlatého míče Brazilce Ronaldinha z Barcelony.

Odchovanec Dynama Kyjev Ševčenko strávil na San Siru sedm úspěšných sezon, během nichž pomohl klubu k zisku mistrovského titulu a triumfu v Lize mistrů. V létě 2006 přestoupil za rekordní sumu 30 milionů liber do Chelsea, kde se však neprosadil.

"Je to jako bych vyhrál Ligu mistrů. Byly kolem toho nějaké komplikace, ale teď se všechno vyřešilo a jsem skutečně šťastný," řekl italské agentuře ANSA ukrajinský útočník.

"V pondělí absolvuje Ševčenko testy a hned poté může podepsat smlouvu. Dokázali jsme přivést zpět fotbalistu, který dal v našem dresu nejvíce branek za posledních 50 let," rozplýval se výkonný ředitel milánského klubu Adriano Galliani.

Ten tak vyřešil problém v ofenzivě AC, kde se zranil Marco Borriello a brazilský mladík Alexandre Pato se na olympijských hrách v Pekingu potýkal se ztrátou formy.

"Andrej udělal před dvěma lety chybu, když odešel. Nyní pochopil, kde je jeho domov. Musel přistoupit na nějaké finanční oběti, ale hlavní je v tuto chvíli to, že se k nám vrátil," dodal Galliani.

V následující sezoně však Ševčenko bude muset zapomenout na boje v Lize mistrů, kde kromě ročníku 2001/02 hrál nepřetržitě posledních deset let. AC Milán skončil v italské lize až pátý a bude hrát pouze Pohár UEFA.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud