22. února 2010 • 18:37

Mourinho nesmí tři zápasy na lavičku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský kouč fotbalistů Interu Milán José Mourinho dostal od italské disciplinární komise trest na tři zápasy za gesta adresovaná rozhodčím při sobotním ligovém utkání.



Trpělivost došla i samotným arbitrům, kteří chtějí právě kvůli Mourinhově chování bojkotovat zápasy Interu.Portugalský bouřlivák neunesl některé výroky rozhodčích při zápasu proti Sampdorii Janov (0:0).

Od lavičky naznačoval gesty, že by si sudí jako kriminálníci zasloužili želízka na ruce. V poločase pak slovně napadl rozhodčí i v tunelu vedoucím do šaten. Disciplinárka jej vedle třízápasového distancu potrestala i pokutou 40.000 eur.

Vyhrocené utkání, při kterém byli v rychlém sledu vyloučeni domácí Walter Samuel a Iván Córdoba, ocenili diváci neutuchajícím pískotem. "Inter můžete porazit, jen když budeme hrát v šesti," ulevil si Mourinho po zápase, z něhož si dvouzápasové tresty odnesli i zuřivě gestikulující Esteban Cambiasso a Sulley Muntari.

Mluvčí komise rozhodčích se proti kritice Paola Tagliaventa rázně ohradil a označil Mourinhovo chování i výroky prezidenta klubu Massima Morattiho za neakceptovatelné.

V posledních týdnech se do otevřené kritiky sudích pustili také šéfové Lazia Řím a Sieny. "To, co se událo, je prostě neuvěřitelné. Přitom konáme pouze naši povinnost," zlobil se jeden z předních rozhodčích Marcello Nicchi. Komise už zvažuje žalobu k Italskému olympijskému výboru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud