20. srpna 2016 • 13:32

Pojď sem, kam jdeš! Černý řádil za juniorku Ajaxu a nasázel hattrick

Autor: dvo, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V A týmu Ajaxu šanci nedostává, zatím má v aktuální sezoně na kontě pouhé tři minuty. Přesto 18letá naděje českého fotbalu Václav Černý nemusí zoufat. Chuť si spravil v pátečním utkání druholigového juniorského týmu, ve kterém přispěl hattrickem k vítězství 5:2  proti Den Bosch.



V našlapaném prvním týmu Ajaxu panuje obrovská konkurence. Z posledních čtyř zápasů se Václav Černý objevil dvakrát mezi náhradníky a dvakrát v nominaci „áčka“ chyběl. Zklamání? Kdepak.

Osmnáctiletý reprezentant do 21let moc dobře ví, že musí čekat na svoji šanci a během toho pravidelně nastupuje za juniorský tým Jong Ajax, který působí ve druhé nizozemské lize.

Čísla v juniorce má Černý velmi slušná. Tři zápasy, čtyři vstřelené góly. Výrazně mu pomohlo páteční utkání proti Den Bosch, ve kterém rodák z Příbrami doslova exceloval. Třemi góly rozhodl o výhře svého týmu.

"Je to skvělý výsledek, ale také povedené utkání pro mě samotného. Můj první hattrick za Ajax, to se počítá," pochvaloval si Černý v rozhovoru pro klubové stránky Ajaxu. "Vždycky potřebuju góly a asistence, ale tohle je něco extra. Doteď jsem se úplně necítil ve své kůži, tenhle zápas mě může zase zvednout," dodala současná největší naděje českého fotbalu. 

VIDEO: Parádní trefa Černého za juniorku Ajaxu

Především třetí branka musela na fanoušky udělat dojem. Černý před pokutovým územím převzal přihrávku, „mazácky“ dvakrát naznačil střelu a poté parádně poslal míč do šibenice.

Ač je od přírody levákem, přehodil si míč na pravou a krásně skóroval. "Myslím, že za první tým Ajaxu jsem už dal dvě branky pravou nohou. Určitě mám lepší levačku, ale i druhá noha je fajn," pochvaloval si šťastný střelec.  

Kdoví, třeba upoutal nového trenéra Ajaxu Petera Bosze natolik, že si znovu vyslouží nominaci do prvního týmu. "Myslím, že tímhle jsem dal odpověď," šibalsky se usmál teprve osmnáctiletý klučina. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud