24. března 2009 • 20:10

Dunga stěží zadržoval slzy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér brazilské fotbalové reprezentace Carlos Dunga při televizním rozhovoru nečekaně odhalil svou citlivou tvář. Bývalý záložník, který je známý jako tvrdá, nekompromisní osobnost, se při hovoru o svých rodinných záležitostech téměř rozplakal.



Dunga osobní zpovědí reagoval na otázku, jak zvládá tlak, pod nímž je od začátku působení u národního týmu v roce 2006. Použil příklad svých rodičů.

"Nikdo nezažívá větší tlak než moje matka. Můj otec má osm let Alzheimera a ona je vždy na jeho straně. Ani na chvíli se u ní neprojevila slabost, takže já nebudu ten, kdo bude slabochem. Lidé mohou říkat, co chtějí, ale nic není horší než tohle," vyprávěl Dunga v pořadu Painel RBS a jen těžko při tom zadržoval slzy.

Kapitán mistrů světa z roku 2004 neměl žádné trenérské zkušenosti na vrcholové úrovni, když se v roce 2006 stal koučem brazilských fotbalistů. Ty sice dovedl k triumfu na jihoamerickém šampionátu v roce 2007, ale neustále čelí kritice především kvůli málo atraktivnímu hernímu stylu.

V jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010 jsou Brazilci druzí, ale na vedoucí Paraguay ztrácejí šest bodů a jejich poslední tři domácí zápasy skončily bezbrankovou remízou.

Podle Dungy je kvalifikace pro jeho svěřence těžší než vlastní mistrovství světa. "Když hrajete v Peru, Ekvádoru a Chile, celá země se sjednotí proti Brazílii. A když hrajeme v Brazílii, jsou tam omezení, problémy a spory. To vytváří atmosféru, která všechno poněkud ztěžuje," uvedl. Navíc připomněl, že hráči působící v Evropě musejí na kvalifikaci daleko cestovat a vyrovnávat se s velkým časovým posunem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud