30. ledna 2018 • 18:25

Obchody padají. Barcelona chce prodat hráče, zaplatit je nikdo nechce

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za přestup Neymara do PSG přistál v létě na kontě Barcelony rekordní balík 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Aby klub přivedl důstojnou náhradu, koupil dvojici Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, která dohromady vyšla na 265 milionů eur (6,9 miliardy korun). Jednoduchými počty z toho vyplývá, že klub potřebuje prodat ještě jiné hráče, aby se dostal do plusu. To se ale vedení katalánského obra zatím nedaří. Barcelona sice pustila jinam jedenáct hráčů, vedle Neymara ale jen dva odešli na přestup a přinesli nějaké finance do klubové pokladny.



"Operace exit není úspěšná tak, jak se zdá." Tímto titulkem opatřil španělský server Sport.es článek, který analyzuje výsledky Barcelony na přestupovém trhu.

A lídr španělské ligy z toho nevychází dvakrát dobře.

V létě si Barcelona sice namastila kapsu prodejem Neymara  do PSG, následné příchody ale stály ještě víc. Klub počítal s tím, že zpeněží jiné hráče, aby přinesl do rozpočtu další potřebné finance. Tenhle plán ale zatím nevychází.

Barcelona podle španělského deníku Sport.es kalkulovala s tím, že vyinkasuje sumu v rozmezí 40-60 milionů eur. Přestupové okno končí ve Španělsku už ve středu po půlnoci, kýžené finance na účtu ale pořád nejsou.

Z hráčů, které Barcelona v zimě chtěla udat, se podařilo zpeněžit na přestup pouze Javiera Mascherana (čínský klub Che-pej China Fortune F.C. zaplatil za zkušeného Argentince okolo deseti milionu eur). Ostatní členové kádru (Arda Turan, Rafinha a Gerard Deulofeu) zamířili na hostování.

Tento formát odchodu u nich chtěl klub volit jen v krajním případě. Jenže zájemci na trvalý přestup se u fotbalistů, se kterými trenér Ernesto Valverde nepočítal, nenašli.

Luis Suárez svým gólem zavelel k obratu
Luis Suárez svým gólem zavelel k obratu

Klub aspoň ušetří na mzdách, které přebírají noví zaměstnavatelé zmíněných hráčů. Arda se vrátil do rodného Turecka, v Istanbulu Başakşehir bude hostovat 2,5 roku. Rafinha zamířil do Interu (půlroční hostování s opcí), Deloufeu odehraje jaro v Anglii za Watford (půlroční hostování bez opce).

Barceloně se nedařilo své hráče prodávat ani v létě. Inkasovala pouze pět milionů eur za útočníka Tella, který zamířil do Realu Betis. Gólman Jordi Masip (Real Valladolid) i obránce Jeremy Mathieu (Sporting Lisabon) odcházeli zadarmo. V dalších případech mířili fotbalisté pryč z Barcelony pouze na hostování.

V konečném součtu během posledních dvou transferových období opustilo Barcelonu celkem 11 hráčů: Neymar, Masip, Mathieu, Marlon, Samper, Munir, Douglas (všichni v létě), Arda, Rafinha, Deulofeu a Mascherano v zimě. Jen za Neymara, Tella a Mascherana ale do pokladny přistály peníze, což určitě není lichotivá obchodní bilance.

SESTŘIH LA LIGY: Barcelona - Alaves 2:1. Messi rozhodl z přímého kopu
Video se připravuje ...

SESTŘIH LA LIGY: Real Sociedad - Barcelona 2:4. Skvělý obrat! Messi vymetl šibenici z přímáku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud