9. srpna 2018 • 11:53

Co bude s jedničkou Realu? Nechci umřít, nechci odejít, říká Navas

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Bílý balet" se dočkal, ve středu večer potvrdil velkou letní posilu. Do branky Realu přichází Thibaut Courtois, který si návratem do Madridu plní velké přání. Elitní světový gólman zároveň přináší konkurenci pro Keylora Navase. Oblíbence fanoušků a muže, který v posledních třech sezonách vychytal třikrát triumf v Lize mistrů. Gólman z Kostariky ale nechce skládat zbraně a o místo se s hvězdným Belgičanem popere.



Courtois podepíše v Madridu smlouvu na šest příštích sezon, v 26 letech se dostává na vrchol kariéry. O pět let starší Navas ale o odchodu jinam neuvažuje. "Chci zdůraznit, že odejít z Realu je pro mě podobné jako zemřít," prohlásil pro rozhlasový pořad Onda Cero.

Navas přišel do Realu před čtyřmi lety, kdy zářil na světovém šampionátu v Brazílii. Původně se pral o místo jedničky s legendárním Ikerem Casillasem , po jeho odchodu se ale vyhoupl do pozice jedničky a v následujících letech si vybudoval neotřesitelnou pozici.

31letý gólman, se kterým se původně ani příliš nepočítalo na pozici stabilního prvního brankáře, si za své výkony získal srdce madridských fanoušků a sbíral ta největší ocenění.

V posledních třech letech klubu pomohl ke třem titulům v Lize mistrů a už teď je nezpochybnitelnou legendou. V Realu dosud odchytal 141 zápasů, kromě Champions League získal i jeden ligový titul, čtyřikrát ovládl mistrovství světa klubů, třikrát evropský Superpohár a jednou španělský Superpohár.

Thibaut Courtois pózuje médiím s prezidentem klubu Florentino Pérezem a svou rodinou
Thibaut Courtois pózuje médiím s prezidentem klubu Florentino Pérezem a svou rodinou

Jenže Real myslí dopředu, navíc po odchodu Cristiana Ronalda nutně potřeboval nabídnout fanouškům zajímavé jméno. Když se naskytla možnost, klub zintenzivnil jednání a nakonec z Chelsea přivedl Thibauta Courtoise. Excelentního brankáře, na šampionátu v Rusku vyhlášeného nejlepším gólmanem celého turnaje.

Nový trenér Julen Lopetegui věří, že Courtois i Navas můžou fungovat dohromady. Real má v sezoně dostatek zápasů, aby se o ně oba špičkoví gólmani podělili. Třeba tak, že jeden bude mít pod palcem ligu, druhý zase potáhne mužstvo v Lize mistrů.

"Být zpátky v Madridu? Mé děti jsou pro mě velmi důležité. Vždycky jsem říkal, že žijí v Madridu," naznačil belgický dlouhán, co ho především vedlo k odchodu z londýnské Chelsea. Po hostování v Atlétiku tak obleče dres městského rivala a stane se 45. hráčem, který nastoupí za oba dva slavné kluby.

V Realu nyní mají čtyři kvalitní brankáře na tři pozice. Jeden z dvojice Kiko Casilla a Andriy Lunin nejspíš změní dres, "bílý balet" se jednomu z nich pokusí sehnat kvalitní hostování.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud