2. června 2009 • 21:27

Kaká do Realu! Jako druhý nejdražší hráč

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Brazilský fotbalista Kaká je krůček od přestupu z AC Milán do Realu Madrid. Španělský celek za nejlepšího hráče světa roku 2007 zaplatí částku 65 milionů eur (asi 1,74 miliardy korun).



To z něj činí druhého nejdražšího fotbalistu historie fotbalu po Zinédinu Zidanovi. V úterý to oznámila španělská rozhlasová stanice Cadena Ser.

Podle informací rozhlasu podepíše Kaká v Realu smlouvu na pět let s příjmem devět milionů eur (asi 247,5 milionů korun) ročně.

Oficiálně představen by však měl být až příští týden, až se vrátí z plnění povinností u brazilské reprezentace.

Vedení Realu i Milána dosud přestup nepotvrdilo.

"Ředitel Galliani je v Madridu pouze proto, že byl pozván na večeři novým prezidentem Realu Florentinem Perezem," stojí v prohlášení italského klubu.

Prezident Milána Silvio Berlusconi však potvrdil, že jednání probíhala. "Nejsem si jistý, jestli Kaká udržíme. Nabídli mu příliš mnoho peněz," řekl Berlusconi italské agentuře ANSA.

Příchod Kaká byl předvolebním slibem staronového prezidenta Realu Florentina Péreze.

Na přestupu brazilského špílmachra se dohodl během dnešního jednání v madridském sídle své stavební společnosti s generálním ředitelem AC Milán Adrianem Gallianim a otcem Kaká Bosco Leitem, který svého syna zastupuje jako agent.

Pérez tak navázal na své předchozí funkční období v Realu z let 2000 až 2006, kdy do týmu přivedl z Barcelony Luise Figa za 56,1 milionů dolarů a z Juventusu Turín Zinédina Zidana za 66 milionů dolarů. Právě mezi tyto dva nejdražší přestupy historie si nyní vklíní Kaká.

Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník Kaká je spolu s Argentincem Lionelem Messim z Barcelony a Portugalcem Cristianem Ronaldem z Manchesteru označován za nejlepšího fotbalistu současnosti. Za předminulý rok byl dokonce oceněn Zlatým míčem a za nejlepšího hráče roku ho vybrala i FIFA.

AC Milán získal Brazilce v roce 2003 za 8,5 milionů eur ze Sao Paula.

Kaká za Rossoneri odehrál 193 zápasů s bilancí 70 vstřelených gólů a pomohl k zisku italského titulu i k triumfu v Lize mistrů. V této sezoně byl se 16 zásahy nejlepším ligovým střelcem Milána

Na kontě má i 63 startů za brazilskou reprezentaci, se kterou se v roce 2002 stal mistrem světa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud