1. srpna 2018 • 23:10

Skvělý Čech nadchl fanoušky! Proti Chelsea bodoval při penaltách

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyklízet pozici mladší, perspektivnější a vcelku drahé posile? S tím na Petra Čecha nechoďte. Český gólman na přípravném turné znovu předvedl, co i v 36letech dokáže. V rámci International Champions Cupu se při zápase v Dublinu vytáhl v pikantním souboji s Chelsea. Arsenal nakonec zvítězil po penaltovém rozstřelu 2:1, český kapitán v brance byl nejlepším hráčem týmu.



Arsenal nastoupil proti londýnskému rivalovi v takřka nejsilnější sestavě, nicméně začal katastrofálně. Čech už v páté minutě lovil míč z brány po nechytatelné hlavičce Rudigera.

Mužstvo pod novým koučem Emerym nestíhalo ani v dalších minutách, v prvním poločase vůbec nevystřelilo na bránu. Jenže mělo v bráně českého borce, který tým s kapitánskou páskou na ruce držel nad vodou.

Čech se vyznamenal především proti hroťákovi Moratovi. Útočník Chelsea mohl v klidu za první poločas oslavit hattrick, jenže zkušený gólman mu pokaždé stál v cestě. Vrcholem byla patnáctá minuta, kdy mu Čech skvělým skokem vystihl penaltu a připsal si perfektní zákrok. Zlikvidoval i další dva nebezpečné nájezdy španělského kanonýra, který jen marně schovával hlavu do dlaní.

Fanoušci se po prvním poločase na sociálních sítích předháněli v superlativech směrem k českému gólmanovi. „Čech je perfektní. Je jako skála. Myslel jsem, že po minulé sezoně skončil. Teď vidím, že jsem se mýlil. Je skvělý, už máme jedničku!“ znělo v komentářích k utkání.

Utkání nakonec dospělo až do penaltového rozstřelu, vyrovnání pro Arsenal zařídil v nastavení střídající Lacazette. Při penaltách bylo prvních pět střelců na obou stranách úspěšných. 

Hrdinou se pak stal znovu Čech, který v šesté sérii vyrazil pokus Loftuse-Cheeka. Na druhé straně proměnil Iwobi a Arsenal slavil vítězství, ke kterému velkou měrou přispěl nejlepší český fotbalista poslední dekády. 

Přitom se celé léto mluví o tom, že Čech spíš vyklidí pozice a bude si hledat jiný klub. Arsenal přivedl za velké peníze z Leverkusenu Bernda Lena, šestadvacetiletého kvalitního gólmana v ideálním věku a s velkou perspektivou. S jasnou vizí, že se má stát novou jedničkou a oporou „kanonýrů“.

Čech ale evidentně nechce vzdát boj o týmovou jedničku snadno. Na přípravném kempu maká jako o život a snaží se zaujmout nového kouče Emeryho, který vystřídal klubovou ikonu Arséne Wengera. Zápas v irském Dublinu mu velmi sedl a řekl si o to, aby v brance zůstal i pro start nadcházející sezony.

Arsenal čeká ještě poslední příprava s Laziem Řím ve Stockholmu, o týden později už vstupuje do Premier League ostrým šlágrem s Manchesterem City.  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud