10. května 2019 • 12:55

Napadení fanouška? Neymar za pohárový exces dostal tři zápasy stop

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský útočník Neymar byl za udeření fanouška po finále Francouzského poháru potrestán zákazem startu ve třech zápasech. Sedmadvacetiletý fotbalista Paris St. Germain kvůli tomu přijde o závěrečná dvě kola končícího ročníku a zmešká i úvodní utkání nové sezony.



Neymar dostal od disciplinární komise trest za to, že se ohnal po fanouškovi, který provokoval hráče Paris St. Germain, když si kolem něj šli na tribunu pro stříbrné medaile. Pařížský celek sice ve finále nad Rennes vedl už 2:0, ale nakonec s týmem českého brankáře Tomáše Koubka prohrál 5:6 v penaltovém rozstřelu.

Podle agentury AFP vstoupí trest, jehož součástí je i podmíněný distanc na další dva zápasy, v platnost až v pondělí, takže Neymar může nastoupit k sobotnímu ligovému duelu s Angers. Poté brazilský reprezentant přijde o závěrečná dvě kola s Dijonem a Remeší. Paris St. Germain už ale o nic nehraje, protože titul si zajistil v předstihu.

Pro Neymara jde o druhý citelný disciplinární trest během krátké doby. Nedávno dostal od Evropské fotbalové unie UEFA třízápasový zákaz činnosti za to, že po nečekaném vyřazení pařížského celku v osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem United ostře zkritizoval rozhodčí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud