12. prosince 2022 • 10:53

Krmenčík pyká za plivance: dlouhý distanc a „desetimilionová“ pokuta

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníka Michaela Krmenčíka čekají Vánoce a skoro celý leden bez fotbalu. Za plivnutí a konflikt se soupeřem v indonéské lize dostal dlouhý distanc a pokutu. Ta sice na první pohled vypadá hrozivě, ovšem jen do chvíle, kdy se prožene kurzovním lístkem.



Michael Krmenčík a kapitán Bornea Diego Michiels se do konfliktu dostali ve vzájemném zápase před týdnem, ostré zákroky i slova si vyměňovali celý zápas, čtvrt hodiny před koncem došlo na plivance a fyzický konflikt. Zatímco Michiels byl vyloučen, Krmenčík dostal žlutou kartu. Zápas pro něj ale stejně skončil, protože ho sok napadl znovu a bývalý útočník Slavie a Plzně opustil hřiště na nosítkách.

Incidentem se začala zabývat disciplinární komise, která o víkendu vynesla verdikt: Michiels si nezahraje 8 zápasů, Krmenčík 6. Čech nenastoupil už o víkendu, i tak mu ale trest vyprší až na zápas s Nusantarou, který je na programu 26. ledna.

Oba kohouti také dostali finanční pokutu deseti milionů indonéských rupií. Na první pohled obrovská částka je ale po přepočtu spíše směšná. Podle aktuálního kurzu 14 725 korun. I tak ale indonéská mutace CNN hodnotí rozhodnutí jako „poměrně přísné,“ hlavně s ohledem na délku trestu.

Už před rozhodnutím kritizoval oba hráče šéf disciplinárky Erwin Tobing. „Hráči se chovají jako boxeři, takže pokud chcete být boxery, vypadněte ze hřiště a běžte do ringu,“ prohlásil. Indonéská liga se navíc po nedávné tragédii teprve restartuje, zatím se může hrát pouze před prázdnými tribunami.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud