9. prosince 2022 • 13:15

Krmenčíkovi hrozí trest. Šéf DK: Když chcete boxovat, vypadněte ze hřiště

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po obrovské tragédii se v Indonésii po dvou měsících rozjela nejvyšší fotbalová soutěž a hned v první várce zápasů si utrhla pořádnou ostudu s českou stopou. Michael Krmenčík a Diego Michiels z Bornea na sebe během zápasu plivali, načež bývalý útočník Slavie či Plzně schytal od kapitána soupeře několik ran. Podle šéfa indonéské disciplinárky tím poškodili celou soutěž. „Když chtějí boxovat, ať jdou do ringu,“ prohlásil Erwin Tobing.



Když na začátku října při fotbalovém zápase ve městě Malang zemřelo 133 lidí, indonéská vláda okamžitě soutěže zastavila. Další zápasy povolila až v prosinci, zatím před prázdnými stadiony, takže fanoušci sledovali zápasy v televizi. Konflikt Diega Michielse a Michaela Krmenčíka tak měli i s opakovačkami.

„Naši soutěž zastavila vláda. Snažili jsme se ji prosit, aby první ligu oživila. Teď jsou zápasy povolené, ale proč jsou k sobě hráči stále brutální, to nechápu,“ řekl předseda disciplinární komise indonéské ligy Erwin Tobing pro místní mutaci CNN.

Krmečník se do zápasu Persije Jakarta s Borneem zapsal nejen asistencí na jediný gól zápasu, ale také konfliktem s hostujícím kapitánem, který eskaloval od tvrdých soubojů a urážek ke vzájemným plivancům a nakonec ranám do obličeje.

„Hráči se chovají jako boxeři,“ postěžoval si Tobing. „Takže pokud chcete být boxery, vypadněte ze hřiště a běžte do ringu,“ vyzval znesvářené hráče.

Michiels byl během zápasu vyloučen, Krmenčík vyvázl se žlutou kartu a po následném útoku byl ošetřován a vystřídán. Oba mohou čekat disciplinární trest, možné jsou jak pokuty, tak zákaz startu klidně i na šest zápasů. Záležet bude na rozhodnutí disciplinárky, zprávě rozhodčího a zápasového komisaře (obdobě českého delegáta).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud