16. prosince 2022 • 16:46

Srbsko i Itálie truchlí. Král přímáků Mihajlovič (†53) podlehl leukémii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká ztráta pro fotbalový svět! Legendární Srb Siniša Mihajlovič zemřel ve věku 53 let. Rodák z Vukovaru, jenž jako hráč i trenér působil především v Itálii a naposledy vedl Boloňu, více než tři roky bojoval s leukémií. O jeho úmrtí informovala rodina.



Mihajlovič oznámil, že trpí akutní leukémií v červenci 2019. Po chemoterapii podstoupil na podzim transplantaci kostní dřeně a zdálo se, že nemoc ustoupila. Letos v březnu se ale potíže vrátily a někdejší obránce musel zahájit další kolo léčby. Před několika dny se jeho stav zhoršil natolik, že musel být hospitalizován a v nemocnici v Římě dnes zemřel.

V Itálii mu vzdala hold  premiérka Giorgia Meloniová. „Bojoval jsi jako lev na hřišti i v životě. Byl jsi a vždycky budeš vítěz,“ napsala na Twitteru a připojila se k proudu soustrastných reakcí ze světa italského i světového fotbalu.

„Serie A je hluboce zasažena smrtí Sniši Mihajloviče. Jeho ryzí třída jako fotbalisty i trenéra, jeho síla a lidskost byly vždy vzorem, zůstane po něm v italském i světovém fotbale nenahraditelná prázdnota,“ uvedli v prohlášení zástupci italské ligy.

„Sbohem šéfe, budeš navždy v našich srdcích,“ tweetovala Boloňa. „Nebe získalo další legendu. Budeš tu bolestně chybět,“ napsal AC Milán. Se soustrastným vzkazem se přidaly i další kluby, v nichž působil, jako Fiorentina či FC Turín.

Bývalý reprezentant Jugoslávie působil jako hráč v Itálii od roku 1992, kdy přestoupil z Crvené zvezdy Bělehrad, s níž slavil triumf v PMEZ, do AS Řím. Postupně oblékal i dres Sampdorie Janov, Lazia, se kterým v roce 2000 vybojoval titul, a Interu Milán.

Specialista na trestné kopy začal pracovat jako trenér v roce 2008 v Boloni, v níž po dalších klubových angažmá v Itálii a působení u srbského národního týmu kariéru i uzavřel. Podruhé se mužstva ujal v lednu 2019, letos v září na lavičce skončil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud