12. ledna 2024 • 10:55

Náročná příprava pro Messiho: 40 tisíc kilometrů, Ronaldo i zdroj příjmů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř 40 tisíc kilometrů nacestují fotbalisté Interu Miami v čele s hvězdným Argentincem Lionelem Messim v přípravě na novou sezonu zámořské ligy MLS. Během ní Inter odehraje podle agentury SID sedm zápasů v pěti zemích. Od loňského Messiho příchodu se exhibiční zápasy staly důležitým zdrojem klubových příjmů. Trenér Gerardo Martino je tak pod tlakem, aby šestatřicetiletou hvězdu využil co nejvíc.



„Uvědomujeme si jak obchodní, tak sportovní stránku věci. Snažíme se uspokojit obě, aniž by jedna převážila tu druhou,“ řekl Martino. „Musíme pečlivě zvážit, kolik prostoru každý hráč dostane,“ dodal argentinský kouč, jenž má v kádru také další hvězdy Sergia Busquetse, Jordiho Albu či Luise Suáreze.

Miami se na úvod přípravy utká v Salvadoru s tamní reprezentací a s Dallasem v Texasu. Poté jej čeká turnaj v Rijádu a zápasy v Hongkongu a Japonsku. Přípravu završí domácí zápas s argentinskými Newell's Old Boys, kde Messi nastartoval svou úchvatnou kariéru.

Během únorového turnaje v Rijádu Miami narazí na místní týmy al-Hilál a an-Nasr, za který hraje Portugalec Cristiano Ronaldo. Mohlo by jít o poslední souboj velkých rivalů, kteří dohromady získali třináctkrát prestižní ocenění Zlatý míč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud