17. října 2009 • 13:15

VIDEO: Korupce v Brazílii. Za devět minut devět gólů

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Úřady brazilského státu Maranhao prošetřují podezřelý zápas tamní druhé ligy. Celek Viana Esporte Club totiž za viditelného přispění hráčů soupeře vstřelil v posledních devíti minutách zápasu devět gólů a výhra 11:0 nad Chapadinhou mu dala jistotu postupu do nejvyšší soutěže.



 

417148:gallery:true:true

"Naprosto jsme selhali," bránil se v deníku GloboEsporte obviněním ředitel Chapadinhy Gil Lopes. "Splnili jsme povinnost. Chcete nás trestat za to, že jsme vyhráli?" přidal trenér Viany Braide Ribeiro.

Jeho tým přitom ještě v 80. minutě čtvrtečního zápasu vedl jen 2:0, když první poločas skončil bez branek.

Na podezřelé okolnosti upozornil tým Motorcycle Club, který s Vianou na dálku soupeřil o postup. Ani on však nemusí mít čisté svědomí, protože k vítězství 5:1 nad Santa Quiteriou mu pomohly tři penalty, další navíc neproměnil.

Jeden ze snadných gólů, celkem jich za devět minut padlo devětFoto www.youtube.com


Pokud by se obvinění ukázala jako pravdivá, hrozí podle brazilských médií hráčům Chapadinhy vysoké tresty a výsledek by mohl být anulován.

"Všichni vědí, že Chapadinha by za normálních okolností prohrála, ale ne takovým rozdílem. Tohle je skandál," uvedl prezident fotbalového svazu v Maranhau Alberto Ferreira.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud