Michal Petrák
4. listopadu 2011 • 14:20

V klubu zaujal, teď může Levý povýšit k albánské reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako trenér Skenderbeu Korce má za sebou Stanislav Levý pět zápasů (tři ligové a dva v poháru), a už se jeho jméno objevilo mezi kandidáty na trenéra tamní reprezentace. A je ve společnosti známých jmen - v nejbližších dnech by se mělo rozhodnout mezi ním, Erwinem Koemanem, Matjažem Kekem a Bertim Vogtsem.



V Albánii zřejmě udělal velký dojem. V lize sice vyhrál jen jeden zápas a ostatní dva remizoval, v poháru si jeho tým připsal dvě vítězství, ale Stanislav Levý je podle informací Lorence Hysiho, agenta, který s ním v Albánii spolupracuje, kandidátem na post trenéra tamní reprezentace.
„Pan Levý byl v Německu, pokračuje v tamní škole. Byli tady Hans-Peter Briegel, Otto Barič, ti také vyznávali německou filozofi i. To hrálo u pana Levého velikou roli,“ vysvětluje Hysi, jak si albánský svaz nováčka na tamní fotbalové scéně všiml.

„Výběrové řízení“ na post trenéra probíhá v těchto dnech a rozhodnout by se mělo co nejdříve. O reprezentaci, která je po odchodu Josipa Kužeho bez hlavního trenéra, se stará jeho bývalý asistent Džemal Mustedenagič.

„Byla by to velká výzva - a to, že jsem v okruhu kandidátů jako Vogts nebo Koeman, má svou hodnotu,“ váží si nabídky Levý. Podle Hysiho ho oproti ostatním uchazečům favorizuje fakt, že už v Albánii působí, a má tak lepší předpoklady pro okamžitý nástup do funkce.

Pokud by albánský svaz na českého trenéra ukázal, neznamenalo by to, že by po nezvykle krátké době opustil Skenderbeu Korce, kam nastoupil teprve před několika týdny.

„Zůstal by v Korce, to jsou teď prvotní povinnosti. Byl by to stejný model, jako má Weiss ve Slovanu Bratislava,“ přibližuje variantu Levého fungování u reprezentace Hysi.

Stanislav Levý
Stanislav Levý

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud