31. prosince 2012 • 13:27

Slavia ovládla obě silvestrovská derby, v tom "mladším" řádil Kuka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě derby a dvě nálože. Poslední dvě fotbalová utkání roku ovládli jasně slávisté. Tradiční Silvestrovské derby internacionálů vyhráli nad Spartou 8:5 a oplatili Letenským loňskou porážku. Připsali si už osmnácté vítězství z dosavadních 27 vzájemných měření sil. Čtyřmi góly se o to zasloužil Pavel Kuka. Triumf sešívaných potvrdili i veteráni, kteří ve vzájemném duelu porazili starou gardu Sparty 7:2.



Hlavní hvězdou derby internacionálů byl slávistický útočník Kuka, který v 17. minutě otevřel skóre, když prostřelil jediného stále aktivního ligového hráče v tomto derby brankáře Jaromíra Blažka.

Slavia poté těžila zejména z brejků. Z úhlu se znovu prosadil Kuka a následně kombinační akci zakončil do odkryté branky reprezentační manažer Vladimír Šmicer. Sparta se sice nevzdala a ještě do poločasu snížil Libor Sionko, ale Kuka a po něm Jaromír Jindráček zajistili Slavii už čtyřbrankové vedení.

Radim Holub s Luďkem Straceným pak snížili, ale výhru Slavie definitivně potvrdil z penalty za nasbírané rohy Tomáš Kuchař.

Sparťan Zdeněk Svoboda ještě dvěma střelami z dálky vykřesal naději pro tým z Letné, ale druhým zásahem Jindráček a čtvrtým Kuka nedovolili soupeři srovnat.

Akce měla i charitativní podtext, účastníci exhibice věnovali humanitární dar ve výši 25 tisíc korun zdravotnickému zařízení pro internacionály.

Silvestrovské fotbalové derby v pražském Edenu:

Nad 35 let (2x25 min.; bilance po utkání 18-4-5).

Slavia - Sparta 8:5 (3:1)

Branky: 17., 22., 26. a 42. Kuka, 27. a 39. Jindráček, 23. Šmicer, 36. Kuchař z pen. - 38. a 43. Svoboda, 25. Sionko, 32. Holub, 33. Stracený.

Slavia: Vaniak - Müller, Kozel, Hunal, Ondrejčík, Kuka, Jindráček, Ulich, Hyský, Klinka, Kuchař, Petrouš, Šmejkal, Veselý nejml.
Sparta: Blažek - Horňák, Gabriel, Baranek, Z. Svoboda, Holub, Lokvenc, Stracený, Němec, Sionko, Papoušek, Vrabec.

Nad 45 let (20x20 min.; bilance po utkání 3-5-2):

Slavia - Sparta 7:2 (2:1)

Branky: 15. a 26. Kubík, 16. a 23. Čáp, 24. Příložný, 25. Medynský, 32. Zákostelský - 14. Bažant, 30. Jarolím.

Slavia: Přibyl - Jeslínek, Lubas, Mareš, Příložný, Hrdlička, Čáp, P. Herda, D. Herda, Šimůnek, Knoflíček, Medynský, Kubík, Zákostelský, Smrčka.
Sparta: Sova - Bielik, Bažant, Berger, Pešice, Denk, Jarolím, Táborský, Straka, Caudr, Kotek, Slaný.

Slavii posílila i červenobílá ikona Vladimír Šmicer
Slavii posílila i červenobílá ikona Vladimír Šmicer

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud