Karel Häring
8. ledna 2013 • 11:23

Messiho neberou v Mozambiku i v Pákistánu. Hlas nedostal ani ve Španělsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani jednadevadesát gólů za rok 2012 nepřesvědčilo některé kapitány a trenéry národních mužstev, aby mezi tři nejlepší fotbalisty světa zařadili Lionela Messiho. Argentincovo jméno chybělo na lístcích zástupců exotických zemí, ale také u Francouzů, Španělů či Němců.



Víte, co mají společného Španělsko, Thajsko, Jižní Súdán a Komory? Jak kapitáni, tak trenéři národních týmů těchto zemí se shodli v tom, že Lionel Messi nepatří mezi tři nejlepší fotbalisty světa za rok 2012.


Argentinec sice v pondělí získal svůj čtvrtý Zlatý míč, ale navzdory úžasnému roku, v němž s jednadevadesáti góly v oficiálních zápasech překonal letitý rekord Gerda Müllera, se rozhodně neobjevil na všech hlasovacích lístcích.
Žádné překvapení. Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu za rok 2012 získal argentinský útočník Barcelony Lionel Messi. Autor rekordních 91 branek za uplynulý rok vyhrál anketu už počtvrté v kariéře, čímž vytvořil nový rekord. Navíc všechny čtyři výhry si připsal za sebou, čímž překonal i Michela Platiniho, který v letech 1983-85 vyhrál třikrát po sobě.Foto EPA

Z 209 kapitánů národních týmů sdružených pod FIFA nezařadilo Messiho hned jednadvacet hráčů, mezi trenéry je počet menší – třináct.

Vesměs jde o zástupce fotbalově exotických zemí jako Aruba, Eritrea, Komory, Mozambik, Pákistán či Jižní Súdán, ale Argentinec chyběl také u některých známějších jmen – například u Ikera Casillase (Španělsko), Huga Llorise (Francie), Emreho Belozoglua (Turecko) či u Portugalce Bruna Alvese (Cristiano Ronaldo nehlasoval).

Mezi trenéry Messimu nedal hlas kouč mistrů světa a Evropy Vicente del Bosque, Němec Joachim Löw či Švéd Erik Hamren. Právě tito muži projevili při hlasování velkou dávku vlastenectví.

Španělský expert zařadil své svěřence Casillase, Xaviho a Iniestu, zatímco Löw dal na první místo Mesuta Özila a na druhé zařadil gólmana Manuela Neuera, švédský kouč pak udělil maximální počet pěti bodů Zlatanu Ibrahimovicovi.


Zajímavé je, že u většiny z těch, kterým se Messi nevešel do tipů, se nedostalo ani na celkově druhého Cristiana Ronalda. Dvě největší hvězdy současného fotbalu tak současně chyběly hned třinácti kapitánů (z 21, kteří nevolili LM) a osmi trenérů (z třinácti).

Jen pro doplnění, anketu vyhrál Messi se ziskem 41,6 procent hlasů, druhé místo obsadil Ronaldo (23,68) a třetí Iniesta (10,91).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud