14. října 2012 • 19:37

Eto'o nepostoupil s Kamerunem na africký šampionát, šokovaly ho Kapverdy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kapverd se v kvalifikaci o postup na mistrovství Afriky postarali na úkor Kamerunu o jedno z největších překvapení v historii této soutěže. Tým z ostrovní země s pouhým půlmilionem obyvatel zdolal v kvalifikačním dvojzápase africkou fotbalovou velmoc a poprvé v historii postoupil na kontinentální šampionát.



Outsiderovi stačila v dnešní odvetě v kamerunské metropoli Yaoundé porážka 1:2, protože doma čtyřnásobné africké mistry zdolal 2:0.

Kapverdy šly do vedení už v 11. minutě díky Héldonovi, jenž hraje portugalskou ligu za Marítimo, a v ten moment museli Kamerunci vstřelit čtyři góly.

Týmu kolem Samuela Eto'a, jenž se do reprezentace vrátil po roční pauze, se však podařilo skórovat jen dvakrát a "Nezdolní lvi" tak budou podruhé za sebou na Poháru afrických národů chybět.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud