Pavel Novotný
13. listopadu 2013 • 19:30

Srb Ivanovič šije do Čecha: Milujete tenis, ale Davis Cup prohrajete!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále Davisova poháru začíná již tento pátek a jeho výsledek se rozhodně neřeší jen mezi tenisovými fanoušky. Ostře sledovaný duel o salátovou mísu zajímá i opory londýnské Chelsea Petra Čecha a jeho srbského spoluhráče Branislava Ivanoviče.



Zatímco na fotbalovém trávníku spojuje Petra Čecha a Ivanoviče jediná touha dostihnout vedoucí Arsenal, na který ztrácejí ze čtvrtého místa čtyři body, v tenise se už jejích sympatie pochopitelně liší.

Devětadvacetiletý obránce "blues" bude o víkendu držet palce Djokovičovi a spol. "Proti Čechům to bude velmi těžké, je jasné, že to bude bitva o každý bod," vyjádřil se pro domácí média bek.

I on však věří v sílu mašiny jménem Novak Djokovič. "Novaka jsem samozřejmě na Turnaji mistrů sledoval, to jinak ani nešlo. On je prostě neuvěřitelný, Srbsko má důvod být na něj hrdé," říká obránce londýnského klubu.

V klubu to však s náklonností k světové dvojce a spol. nemá jednoduché. Zatímco většinu týmu nechává finálový zápas Davisova poháru v klidu, jinak je tomu u gólmana národního týmu Petra Čecha.

A je tu ještě další člověk, který bude finálový duel pozorně sledovat. Trenér Jose Mourinho je znám svým přátelským vztahem k Radku Štěpánkovi, jehož výkon v minulém ročníku týmové soutěže dokonce dával svým svěřencům za vzor.

Právě od karvinského rodáka získal Ivanovič některé informace o českém týmu. "Od Radka vím, jak moc Češi tenis milují," říká. Přesto o úspěchu svého celku  nepochybuje.

"Vím, že to bude obrovská bitva, ale já klukům opravdu věřím. Nebude to vůbec nic jednoduchého, ale vyhrajeme. Naši skvělí fanoušci nás k tomu dotlačí," uzavírá bek londýnského klubu.

Radek Štěpánek v bělehradské aréně před víkendovým finále Davis Cupu mezi Srbskem a Českem
Radek Štěpánek v bělehradské aréně před víkendovým finále Davis Cupu mezi Srbskem a Českem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud