12. listopadu 2013 • 19:43

Šance pro Čechy, Tipsarevič netrénuje. Škrtnou ho Srbové z týmu?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BĚLEHRADU | Cesta k salátové míse vede přes srbskou dvojku a výhru v deblu, to je jasná česká matematika před finále Davis Cupu. A zdá se, že problémy soupeře Tomáši Berdychovi a spol. nahrávají ještě víc, než se čekalo. Janko Tipsarevič zřejmě stále nedoléčil zranění paty, jež ho provází celou nevydařenou sezonu, a nad jeho účastí ve finále visí velký otazník.



Po dva úvodní dny přípravy v bělehradské aréně nebyl devětadvacetiletý „Tipsy“ na kurtu téměř k vidění. A když už, doslova do míčků jen opatrně pinkal.

„Janko to zkouší, ale až po konzultaci s lékaři uvidíme, jak moc bude schopný trénovat,“ uznal srbský kapitán Bogdan Obradovič.

„Potřebujeme udělat dobrá rozhodnutí a určit správné hráče pro zápasy. Jankovu situaci známe, nemůžeme počítat s Viktorem (Troickým – distancovaným za prohřešek proti antidopingovým pravidlům). Jsme ve složitější situaci než před třemi lety před finále s Francií, ale my se nikdy nevzdáváme,“ dodal.

Čeští soupeři si hledí především svého, situaci v srbském táboře však vnímají. „To, že tady Tipsarevič naplno netrénuje – a nepředpokládám, že by trénoval jinde potají – ukazuje, že není v úplně optimálním stavu. V okamžiku, kdy by nebyl v týmu, by to pro nás bylo velké plus,“ pravil zastupující český kapitán Vladimír Šafařík.

„Kdyby jim z týmu vypadl, bylo by to pro ně velké oslabení. Podle mě by v ten moment hrál Djokovič i debla a nastoupil by se Zimonjičem, protože by tušil, že to bude viset celé na něm,“ myslí si Radek Štěpánek.

Pro Srby v tuto chvíli existují zřejmě dvě varianty. V pátek předhodit české jedničce Tomáši Berdychovi Ilju Bozoljaca, až 238. singlistu žebříčku, a Tipsareviče v neděli vyslat za případného stavu 2:2 bojovat přes bolest o rozhodující bod.

Nebo ho rovnou škrtnout a ještě před startem finále vystřídat jedním z náhradníků, jímž by zřejmě byl Dušan Lajovič (23 let, 117. na žebříčku) či Filip Krajinovič (21, 227.).

To jsou však věci, jež český tým zatím příliš neřeší. Včera už si v Bělehradě zatrénoval i Tomáš Berdych a pochvaloval si vysoké odskoky na jinak pomalejším kurtu.

Nálada je podle zákulisních hlasů výborná, přispělo k ní i překvapení od ITF, která dveře šatny opatřila vzkazy od fanoušků, tak jak je poslali na oficiální stránku soutěže.

Dominuje samozřejmě nápis, že český celek mísu opět vyhraje. „S tím bych rád souhlasil, půjdeme se o to poprat,“ usmál se Berdych.

Vladimír Šafařík na tréninku českých tenistů před daviscupovým finále se Srbskem
Vladimír Šafařík na tréninku českých tenistů před daviscupovým finále se Srbskem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud