16. července 2007 • 00:00

Beckham se příští rok vrátí do Evropy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká očekávání čekájí fotbalového misionáře Davida Beckhama ve Spojených státech, ale anglický reprezentant se hned příští rok objeví znovu v Evropě.



Fotbalista David Beckham se v příští sezoně chystá k návratu do Anglie. Zavítá tam totiž se svým novým klubem Los Angeles Galaxy na exhibiční turné. Vedení amerického klubu si od zájezdů do Evropy, ale také Asie a Austrálie, slibuje především finanční zisky a rozšíření své popularity. Podle odhadů by měly jednotlivé exhibiční zápasy vydělat kolem 6 milionů dolarů (asi 120 milionů korun). "Nemyslím si, že to bude šest milionů za zápas, ale procentuálně se to tomu blíží," řekl Tim Leiweke, prezident firmy AEG, která Galaxy vlastní. "A když se odehraje podobných šest utkání, pak získáme podstatnou částku na výplaty a odměny pro hráče," dodal. Leiweke přiznal, že Galaxy má mnoho nabídek na sehrání přípravných utkání, ovšem ne všechny bude možné akceptovat. "Máme množství termínů k zápasům, ale musíme také myslet na to, abychom dali Davidovi dovolenou," vysvětlil. Zatím prvním jistým termínem je 27. listopadu, kdy Galaxy zavítá do australského Sydney, kde se na stadionu pro 83.500 diváků utká s místním FC. Zápasové turné po celém světě provozoval také bývalý Beckhamův zaměstnavatel Real Madrid.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud