22. dubna 2014 • 22:13

Šmicer: Vynechat Slavii nebylo snadné, ale v Liverpoolu to byla nádhera

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojatý byl fotbalový internacionál Vladimír Šmicer po charitativním utkání svého někdejšího klubu Liverpoolu. Fanoušci anglického celku mu připravili vřelé přijetí a celý pondělní zápas byl pro současného asistenta Slavie nádherným zážitkem. Dokonce dal gól, ke kterému mu prý pomohlo jeho pověstné štěstí.



"Je pravda, že to byl hodně šťastný gól. Střela mi nesedla a letěla hodně vedle, ale trefila jednoho z hráčů do zad a odrazila se do branky," popsal Šmicer svou trefu pro web České asociace fotbalových hráčů. "Před zápasem mě bolel stehenní sval, ale chtěl jsem za každou cenu hrát. Kdo ví, možná jsem si před čtyřiceti pěti tisíci diváků zahrál opravdu naposledy," dodal.

Utkání hrané v rámci výročí tragédie v Hillsborough bral také jako dodatečnou rozlučku s fanoušky Liverpoolu, kterou při svém odchodu z klubu v roce 2005 neměl. "Po finále Ligy mistrů v Istanbulu už jsem se v Liverpoolu na hřiště nikdy nevrátil a žádnou rozlučku neměl. Diváci to věděli a dočkal jsem se dojemného uvítání. Byl to nádherný zážitek," uvedl Šmicer .

VIDEO | Šmicrův gól za výběr legend Liverpoolu

Užíval si i současnou dobrou náladu, která v Liverpoolu panuje díky prvnímu místu v tabulce. "Na celém stadionu byla znát pozitivní atmosféra, fanoušci si současné postavení Liverpoolu velice užívají, panuje tu euforie," popsal Šmicer po utkání, které skončilo 2:2. "Ale mohlo to být klidně i 5:5, což by lidem asi udělalo víc radosti. I když samozřejmě o výsledek u takových zápasů vůbec nejde," dodal.

Jediným negativem akce byla pro Šmicera termínová kolize s ligovým utkáním Slavie s Plzní, ve kterém chyběl na lavičce pražského celku. Ten prohrál 0:2.

"Nebylo to snadné rozhodnutí vynechat zápas Slavie, zvlášť když jsme v tak složité situaci," přiznal Šmicer. "Svoji účast v Liverpoolu jsem ale slíbil už v únoru, dávno předtím, než přišla nabídka od Slavie. Ještě před nástupem jsem vedení říkal, že mám jedinečnou možnost se po devíti letech vrátit na Anfield a vyšli mi v tom vstříc. Dlouho jsem si přál, abychom s Plzní hráli v neděli, bohužel pak byl zápas přeložený na pondělí a obojí jsem bohužel stihnout nemohl," dodal vicemistr Evropy z roku 1996.

Exhibice liverpoolských legend se uskutečnila v rámci 25. výročí tragédie na Hillsborough
Exhibice liverpoolských legend se uskutečnila v rámci 25. výročí tragédie na Hillsborough

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud