8. července 2014 • 19:55

Vaclík inkasoval od Sparty čtyři góly. Letenští porazili Basilej 4:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY | Fotbalisté pražské Sparty zvládli generálku na Ligu mistrů, švýcarskou Basilej porazili hladce 4:0. Všechny góly inkasoval bývalý brankář letenského klubu Tomáš Vaclík, jemuž neusnadnili start v novém angažmá střelci Holek, Costa a dvakrát Josef Hušbauer. V úterý hrála také Slavia a Baník Ostrava. "Sešívaní" podlehli Trenčínu 0:1, Ostravané uhráli s Amkarem Perm bezbrankovou remízu.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Sparta nastoupila v nejsilnější sestavě a začala ve velkém stylu, když po osmi minutách vedla už 2:0. Hušbauer v 5. minutě nejprve zužitkoval přesný Costův centr a vzápětí proměnil penaltu nařízenou za faul na Lafatu. Třetí branku přidal těsně před přestávkou po rohu Holek a aktivní byla Sparta proti omlazené basilejské sestavě i po přestávce. V 57. minutě zvýšil po protiútoku přesnou střelu mezi Vaclíkovy nohy Costa a o chvíli později trefil Lafata tyč.

Sparťané se po úspěšném zápase s Basilejí zároveň dozvěděli soupeře pro 2. předkolo Ligy mistrů. Podle očekávání si zahrají s Levadií Tallinn. Estonský mistr dnes rozdrtil v odvetě 1. předkola sanmarinskou La Fioritu 7:0 a dvojzápas vyhrál jasně 8:0. Úvodní duel odehraje Sparta s Tallinnem příští úterý na Letné.

Sparta Praha - Basilej 4:0 (3:0)
Branky: 5. a 8. z pen. Hušbauer, 45. Holek, 57. Costa.
Sestava Sparty: Bičík - Kadeřábek, Švejdík (59. Kováč), Holek, Costa (77. Hybš) - Hušbauer (66. Mareček), Vácha, Matějovský - Dočkal, Přikryl (56. Konaté) - Lafata (66. Nešpor).

Další přípravné zápasy:

Fotbalisté pražské Slavie nedokázali zvítězit ani ve druhém utkání na soustředění na Slovensku. Po remíze 1:1 se Senicí podlehli slovenskému vicemistrovi Trenčínu 0:1, když jediný gól inkasovali z penalty v závěru prvního poločasu.

Vstřelit branku nedokázala ani Ostrava, která v Rakousku remizovala bez branek s desátým týmem uplynulé sezony ruské ligy Permem. Baník po předchozích čtyřech výhrách v pátém utkání letní přípravy poprvé nezvítězil.

AS Trenčín - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 41. Kubík z pen.
Sestava Slavie: Rakovan - Mikula (55. Dostál), Latka, Bílek, Juhar (46. Bejbl) - Gecov (80. Prošek), Salašovič (46. Hrubý) - Petr (46. Boudjemaa, 63. Dobrotka), Černý (75. Škoda), Koreš (46. Zmrhal) - Červenka (46. Vošahlík).

Baník Ostrava - Amkar Perm 0:0
Sestava Ostravy: Pavlenka (46. Šrom) - Sukup, Frydrych, Baránek (46. Stronati), Holzer (46. Byrtus) - Štěpán, Greguš, Mensah (46. Lindpere), Kukec - Svěrkoš (46. De Azevedo) - Narh.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud