28. srpna 2014 • 14:34

Rooneymu páska sluší. Po United bude i novým kapitánem Anglie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým kapitánem anglické fotbalové reprezentace se stal Wayne Rooney. Osmadvacetiletý útočník Manchesteru United nahradil ve funkci Stevena Gerrarda, který po neúspěchu Albionu na světovém šampionátu v Brazílii ukončil kariéru v národním týmu.



"Wayne byl jasnou volbou pro jeho poctivost, oddanost, zkušenosti a také fakt, že už v minulosti kapitána Anglie dělal," řekl na dnešní tiskové konferenci k nominaci na zápasy s Norskem a Švýcarskem trenér Roy Hodgson.

"Měl jsem s ním dlouhý rozhovor a je připravený na tlak, který páska přináší. Doufejme, že bude stejně dobrý jako předchozí kapitáni Anglie," dodal Hodgson.

Rooney debutoval v anglické reprezentaci v únoru 2003 proti Austrálii. Na kontě má v národním týmu 95 zápasů a 40 branek.

"Jako malý kluk jsem vždy děsně rád koukal na velké zápasy anglické reprezentace v televizi. Tehdy jsem moc toužil hrát za svou zemi. Jmenování kapitánem je splněním mého nejdivočejšího dětského snu," uvedl Rooney na svých internetových stránkách.

Plánuje schůzku s předchozím kapitánem Gerrardem. "Měli jsme skvělý vztah od prvního okamžiku, kdy jsme hráli spolu za národní tým, až do posledního zápasu na šampionátu v Brazílii. Jsem si jistý, že když budu od něj potřebovat nějakou radu, pomůže mi," uvedl Rooney.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud