Stanislav Hrabě
5. září 2014 • 14:59

Hvězdný fotbalista Marek Jankulovski miluje děti a Zelený život

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzový medailista z ME 2004 a vítěz Ligy mistrů ročníku 2006/2007 v dresu italského AC Milán Marek Jankulovski bude perlou týmu hvězd, který se zítra střetne s vítězem turnaje Mobilcup, tedy nejlepších sběratelů starých mobilních telefonů určených k recyklaci. „Jde o charitativní akci určenou dětem, neváhal jsem při pozvání ani minutu,“ říká bývalý český reprezentant.



Tým bude napěchovaný známými osobnostmi. Režisér Jakub Kohák, fotbalové tváře Zdeněk Grygera, Pavel Verbíř, brankář Radek Sňozík. „Kamarádím se nejvíc se Zdeňkem Grygerou, hned jsme si potvrdili, že do toho jdeme. Chci si zahrát, jen si musím hlídat pochroumané koleno, které ukončilo moji kariéru trochu předčasně. Akce má smysl, je určena dětem,“ zdůrazňuje Jankulovski.

Nejlepší týmy sběračů vyřazení mobilních se utkají o další velkou hodnotu: zájezd na zápas anglického klubu Chelsea FC na bájném stadionu Stamford Bridge. Turnaj v malé kopané začíná v soboru 6. září v 15. 00 hodin na pražském stadionu Motorlet v Praze 5. „Aspoň si zahrát v tělocvičně, když už moc nemůžu na trávu,“ těší se Jankulovski.

Pro žíznivé účastníky je připraveno fotbalové pivo značky Gambrinus. Závěr dne vyšperkuje večerní megakoncert Wanastových vjecí, Portless a Viktora Dyka v Lucerně od 20.00 hodin.

Pro účastníky vstup zdarma

Účastníci mají vstup zdarma, ostatní dostanou vstupenku výměnou za vysloužilý mobilní telefon. Během koncertu předá organizátor turnaje – společnost ASEKOL šek na dar v hodnotě 500 000 Kč Nadačnímu fondu Zelený život. Peníze poputují na podporu sportovních aktivit dětí z azylových domů.

„Recykluji už dlouho a všechno možné. Od starého oblečení, přes klasický papír, sklo a plasty až po elektro. V zahraničí je to běžné. Jsem ráda, že i v Čechách již začala být recyklace elektra normální. Červené kontejnery jsou nejen ve velkých krajských městech, ale i obcích. Lidé tak nemusejí s fénem nebo žehličkou do sběrného dvora,“ říká patronka Nadačního fondu Zelený život Alena Šeredová.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud