14. srpna 2007 • 00:00

Čecha těší překonání série

Autor:
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech byl u toho, když jeho Chelsea překonala rekord Premier League v neporazitelnosti na domácí půdě. S nováčkem z Birminghamu se ale jeho tým pořádně nadřel.



Petr Čech byl u toho, když jeho Chelsea překonala rekord Premier League v neporazitelnosti na domácí půdě. S nováčkem z Birminghamu se ale jeho tým pořádně nadřel. "Neuhlídali jsme standardku a celé se to pak zamotalo," řekl Čech pro své webové stránky. Výsledek 3:2 naznačuje, že utkání bylo vyrovnanou záležitostí. Je to tak? "Kdybychom proměnili více šancí, mohl to být jednoduchý zápas. Co se týče ofenzivy, hráli jsme výborně, ve kterém jsme mohli vstřelit i sedm, osm gólů. Hned na začátku jsme ale neuhlídali standardku soupeře a celé se to pak zamotalo. Naštěstí jsme pak dokázali reagovat i na druhý gól Birminghamu a dali vítěznou branku na 3:2. Byl to zápas, který se fanouškům musel líbit." Dva góly Chelsea obstaraly nové posily. To potěší, ne? "To určitě. Claudio Pizarro nastoupil na domácím hřišti prakticky poprvé od úvodní minuty a hned se trefil. Pro střelce je vždycky velmi důležité, když se mu podaří skórovat hned takhle na začátku. Také Malouda hrál výborně, byl to rozhodně jeden z našich nejlepších hráčů v tomto zápase." Překonali jste rekord Premier League v délce neporazitelnosti na domácí půdě. Jakou váhu přikládáte zdolání této historické mety? "Šedesát čtyři zápasů v řadě neprohrát doma v lize, to je unikát! Překonali jsme tím rekord, který dosáhl tým Liverpoolu, ten nejlepší tým v historii tohoto klubu. Myslím si, že zopakovat něco podobného bude v budoucnu pro každé mužstvo velmi obtížné. Tím, jak je liga velmi vyrovnaná, to bude mít každý tým těžší a těžší..." Vy sám jste blízko k dosažení magické hranice stovky prvoligových čistých kont. Zatím jich máte 99. Kdy přijde stovka? "Je to už čtvrtý zápas, co čekám. Možná je to tím, že se o tom začalo hodně mluvit a všichni včetně mě už čekají, kdy ta stá nula přijde. Je pravdou, že jsem chtěl sezonu začít s vychytaným čistým kontem, takže mě ty dva inkasované góly samozřejmě trochu mrzely. Jednoznačně nejdůležitější věcí je ale v tuto chvíli to, že máme v kapse tři body!" Vaší nejbližší příležitostí k získání jubilejní stovky bude středeční duel v Readingu. Podaří se? "Reading je takříkajíc na koni, uhrál remízu v Manchesteru. Tento výsledek pro ně bude obrovským povzbuzením, proto očekávám velmi těžký zápas. Přesto, jak doufám, s vítězným koncem pro nás."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud