8. října 2014 • 04:00

Barcelona na Slavii: Kdo je Messi v sukních? Bude odveta na Nou Campu?

Autor: rjm, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO + FOTO | Fotbalisté Barcelony už v Edenu jednou hráli – s Plzní. Dnes se na stejném místě představí také fotbalistky katalánského velkoklubu. V Lize mistryň se postaví od 18:30 v prvním kole play-off proti Slavii. Přesto to bude trochu jiná podívaná, než kdyby do Prahy dorazil Messi a spol. Co potřebujete vědět před fotbalovou událostí dne?



Jaký luxus požadují v Praze fotbalistky Barcelony?

Barcelona přiletěla do Prahy den před utkáním. Výprava se ubytovala v hotelu Iris v Edenu a kromě tiskové konference stihli zástupci klubu spolu s kolegy ze Slavie absolvovat slavnostní večeři v restauraci U Fleků. „Žádné speciální požadavky kromě klasického občerstvení do kabiny před utkáním v podobě ovoce španělský klub neměl,“ prozradil Michal Býček z tiskového oddělení vršovického klubu. Slavia platí soupeři dopravu po Praze, při odvetě zajistí transfery Katalánci.

Kolik stojí vstupenky?

Očekává se, že na zápas do Edenu zavítá něco mezi dvěma až třemi tisíci diváků. Jednotné vstupné je sto korun, děti a vozíčkáři i jejich doprovod a držitelé průkazu ZTP zaplatí polovinu. „Majitelé permanentek mají vstup zdarma. Co se týče fandů Barcelony, mělo by jich být dvacet a to z českého fanklubu,“ doplnil Býček.

Hráčky pražské Slavie vyzvou v Lize mistryň slavnou Barcelonu
Video se připravuje ...

Jak je ženská Barcelona úspěšná?

Má podobně doma podobně dominantní postavení jako muži. Dokázala vyhrát poslední tři ročníky domácí soutěže. Jejím největším konkurentem však není Real Madrid, který fotbal zcela přehlíží – ale Bilbao. Na evropské půdě už ale tak úspěšné nejsou. Do Ligy mistryň hrané od roku 2001 se dostaly teprve potřetí a nejdéle došly do čtvrtfinále.

Která hráčka je „Messi v sukních“?

V týmu sice nenajdete hvězdy, jako jsou Messi nebo Neymar, ale stejně bude o co stát, i když jsou hráčky amatérkami. Třeba kapitánka týmu Marta Unzué byla učitelkou tělocviku a teď pracuje s dětmi při volnočasových aktivitách. Řada hráček rovněž studuje. „Musel jsem napsat i dvě omluvenky,“ prozrazuje s úsměvem trenér Xavier Llorens. I ženská „Barca“ snaží hrát stejným stylem jako muži. Jen místo Messiho kouzlí v ofenzivě Sonia Bermúdez Tribanová a místo Iniesty diriguje tým Ana Maria ‘Willy’ Romerová.

Bude odveta na Nou Campu?

Ne. Zatímco Slavia přivítá Barcelonu na svém hlavním klubovém stadionu, odveta se místo na slavném Nou Campu odehraje na menším hřišti Joana Gampera v tréninkovém areálu mužského týmu. Tam působí také basketbalisté, házenkáři a futsalisté Barcelony.

Laura Ráfols Parellada. Trénink fotbalistek Barcelony v Edenu před utkáním Ligy mistryň s pražskou Slavií.
Laura Ráfols Parellada. Trénink fotbalistek Barcelony v Edenu před utkáním Ligy mistryň s pražskou Slavií.

Více o zápasu fotbalistek Slavie s Barcelonou v dnešní příloze Sportu Český fotbal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud