19. ledna 2015 • 22:15

Senegal v nastavení porazil Ghanu, Alžírsko udolalo JAR 3:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Senegalu na mistrovství Afriky otočili zápas s Ghanou a gólem Moussy Sowa ze třetí minuty nastavení zvítězili 2:1. Tři body slaví také fotbalisté Alžírska, kteří porazili JAR 3:1, přestože v zápase prohrávali.



Alžírsko dlouho nenaplňovalo roli největšího adepta na celkový triumf. Bezbrankový stav ukončil v 52. minutě Jihoafričan Thuso Phala. Krátce poté zahodil velkou šanci na druhý gól Tokelo Rantie, který z penalty napálil jen břevno.

Tento moment hodně povzbudil osmifinalistu loňského světového šampionátu. V 68. minutě zamířil hlavou do vlastní branky Thulani Hlatshwayo, poté dokonal obrat Favzí Ghúlam a sedm minut před koncem ještě pojistil alžírský náskok Islám Slimaní.

Ghanu poslal do vedení ve 14. minutě proměněnou penaltou André Ayew. Svěřenci debutujícího trenéra Avrama Granta však náskok neudrželi, za soupeřem zaostávali a navíc ve druhé půli už ani nevystřelili na branku.

Senegal vyrovnal v 58. minutě zásluhou Mameho Birama Dioufa, a když už to vypadalo, že i čtvrté z úvodních pěti utkání na turnaji skončí výsledkem 1:1, rozhodl střídající Sow.

Fotbalové mistrovství Afriky v Rovníkové Guineji

Skupina C

Ghana - Senegal 1:2 (1:0)
Branky: 14. A. Ayew z pen. - 58. Diouf, 90.+3 Sow.

Alžírsko - JAR 3:1 (0:0)
Branky: 68. vlastní Hlatshwayo, 72. Ghúlam, 83. Slimaní - 52. Phala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud