17. ledna 2015 • 22:22

Kongo i bez Litsingiho vydřelo remízu s Rovníkovou Guineou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství Afriky začalo remízou 1:1 mezi domácí Rovníkovou Guineou a Kongem. V sestavě Konga se neobjevil teplický útočník Franci Litsingi, který jen z lavičky náhradníků sledoval, jak jeho spoluhráči srovnali tři minuty před koncem. V druhém utkání skupiny A prohrál obhájce stříbra Burkina Faso s Gabonem 0:2.



Rovníková Guinea startuje na turnaji teprve podruhé a znovu jako pořadatel; v roce 2012 v domácím prostředí došla až do čtvrtfinále. A i tentokrát byla blízko úspěchu, protože dlouho vedla po brance Emilia Nsueho, který je spoluhráčem Tomáše Kalase v Middlesbrough.

Jenže Kongo postupně převzalo nadvládu nad utkáním a tlačilo. Nakonec se v závěru prosadil útočník španělské Almeríe Thievy Bifouma a postaral se o první gól Konga na mistrovství Afriky od roku 1992.

Gabon nasměroval k výhře kapitán a největší hvězda týmu Pierre-Emerick Aubameyang. Útočník Dortmundu otevřel skóre v 19. minutě po individuální akci. Burkina Faso si sice vytvořila tlak a dostala se do několika nadějných pozic, ale Gabon podržel brankář Didier Ovono i nepřesná koncovka soupeře. Po změně stran pak výhru potvrdil hlavou Malick Evouna.

Fotbalové mistrovství Afriky v Rovníkové Guineje:
Skupina A:
Rovníková Guinea - Kongo 1:1 (1:0)
Branky: 16. Nsue - 87. Bifouma.

Gabon - Burkina Faso 2:0 (1:0)
Branky: 19. Aubameyang, 72. Evouna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud