25. února 2015 • 11:10

Divoká přestřelka sparťanů s United. Pět gólů k senzaci nestačilo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá senzace se nekonala. Fotbalisté Sparty do 16 let sice nastříleli při svém turné po Anglii slavnému Manchesteru United pět branek, ale protože sami sedmkrát inkasovali, po divoké přestřelce prohráli 5:7. V prvním duelu Sparta znemožnila Tottenham, když vyhrála 9:0. Podrobnosti zveřejnily internetové stránky Sparty.



Sparťané neměli jednoduchou úlohu. Den před utkáním totiž sedm hráčů z kádru trenéra Havlíčka postihly střevní potíže a hned několik fotbalistů nebylo k utkání zcela připraveno. I domácímu mužstvu chyběli hráči v sestavě, jenže United kádr doplnili několika fotbalisty ze starších kategorií.

Na úvodní rychlou branku United ještě sparťané zareagovali vyrovnávací trefou Sedláčka, jenže když chvíli nato po diskutabilní penaltě Manchester získal vedení zpět, utkání nabralo zdánlivě jasný průběh. O poločasové přestávce domácí tým vedl 5:1.

Když United ve druhém poločase zvýšili své vedení už na 7:1, vypadalo to, že tentokrát sparťané hřiště opustí s debaklem, jenže Havlíčkův tým se nevzdával.

Druhý gól Sparty vstřelil Christián Frýdek, dvě branky poté přidal Čajkovský a při závěrečném mohutném tlaku Sparty si Manchester vstřelil poslední gól utkání sám. V divoké přestřelce tak nakonec podlehli 5:7.

Asi se nás báli trochu víc, když se dozvěděli výsledek z Tottenhamu, přemítal po dramatickém utkání trenér Havlíček. „Nasadili tak kluky o dva, tři roky starší, a to už bylo hodně znát. Naše hráče musím pochválit, že zápas nevzdali, i když to pro ně bylo před i během utkání pořádně náročné,“ dodal trenér pro internetové stránky www.sparta.cz.

Manchester United – AC Sparta Praha 7:5 (5:1)
Branky:
4., 13., 32., 40., 40., 41., 78. - 12. Sedláček, 53. Frýdek, 70. a 73. Čajkovský, 80. vlastní

Základní sestava Sparty: Kotek – Plechatý, Tvaroh P., Penc, Tvaroh K., Palečko, Dudl, Majka, Sedláček, Fortelný, Drchal (během utkání střídali zbylí hráči kádru).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud