28. května 2015 • 18:39

Patrik Berger je zpátky ve Slavii a fanoušci zuří: Šílená ostuda!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Berger znovu hraje za Slavii. Ale místo, aby příznivci červenobílých barev šíleli radostí, že je zpátky v Edenu známé jméno, můžou puknout vzteky. Proč? Jedná se totiž o Patrika Bergra mladšího, který se před časem v deníku Sport jasně přihlásil k tomu, že klubem jeho srdce je Sparta. Jenže teď navlékl dres Slavie a fandové to nemůžou překousnout. „Takovýhle odporný, rudý šmejd nastoupil za Slavii? To je ostuda vedení, tohle mi přijde nepřijatelné,“ zuří fanda Thorklaer.



Zpráva o tom, že syn vicemistra Evropy 1996 nastoupil za juniorku Slavie, způsobila poprask. Příznivci klubu z Edenu tomu nemohli uvěřit. Na sociálních sítích totiž vše doprovodily pasáže, kde se Berger junior hrdě hlásí ke Spartě, odvěkému rivalovi Slavie. Když si měl vybrat, během rozhovoru preferoval Letenské.

„Za co bych chtěl hrát? Za Spartu, to je jasný. Slavia? To neexistuje,“ prohlásil třeba mladík ještě v době, kdy hrál v pražském přeboru za rezervu střížkovských Bohemians (CELÝ ROZHOVOR ZDE>>>).

Se slavným otcem se hádal, když se třeba na rozlučce Vladimíra Šmicra , rozhodl nastoupit za Slavii. „To jsem mu říkal, tati, jsi normální? Jsi kapitán Sparty,“ divil se Berger mladší krokům otce.

A fanoušci mu to teď s chutí připomínají. Na sociální síti Twitter se spustila divoká slovní přestřelka, pod příspěvkem „hanba tomu, kdo mu dal náš krásný dres“ zuří desítky fans (VÍCE ZDE>>>). „By mě zajímalo, jak se ten vajgl cejtí, oblékat dres rivala. A nebo je takovej ksindl, že je mu to jedno,“ uvádí jeden z přispívajících pod nickem subhuman83. „Z takových lidí je mi akorát tak na zvracení,“ doplňuje další z příznivců Vlajkonoš. „Pokud hraje, neměl by dostat facku?“ vyzývá další z diskutujících Martin Svoboda.

Ve střížkovském béčku nastupoval nepravidelně, ale nějaké góly nastřílel

Svůj díl kritiky ale schytalo i vedení Slavie za to, že hráče vůbec angažovalo, i když tvrdí, že se do klubu vybírají především hráči s charakterem a to ve všech kategoriích. „Třeba ho vzali jen kvůli šikaně ve sprše,“ snaží se zlehčit situaci fanoušek Romeo.

„Nevím, co z toho děláte, bereme to úplně v klidu a Páťa si už uvědomuje, že Slavia je víc než acs,“ doplňuje Zelim Vit na Twitteru. „A za dva roky si uvědomí, že se vlastně spletl a bude zase rudej, ne? Kdyby mlčel, ani nepípnu,“ vyčítá Bergerovi juniorovi předchozí výroky subhuman83.

Mladý fotbalista totiž v rozhovoru rýpal do Slavie i dál. „Bylo super, že si táta po návratu vybral Spartu. Byl jsem na nervy, aby nešel do Slavie. Bavilo mě chodit na Spartu, když tam táta byl,“ vyznal se Berger mladší. „To je hnus velebnosti, jdu blejt,“ hodnotí působení mladého fotbalisty v Edenu Mojda Holec.

„Vždyť se neprosadil ani ve střížkovském béčku,“ upozorňuje Grindery. V tomto případě, že je na Bergra juniora přísný. Byť pravidelně nenastupoval, nějaké góly nastřílel. „Prý má sotva na I.A třídu, ale třeba překvapí,“ neodepisuje hráče Tomáš Hrůza. V táboře slávistů je ale v menšině, což potvrzují i příspěvky na webu slavistickwnoviny, kde výroky hráče připisují mladické nerozvážnosti.

„To ho neomlouvá. Jeho profil na facebooku a mezi stránkami, které má olajkované, sralta nechybí, zato SKS mezi nima nenajdeš. SKS má uvedenou jenom jako současnou pracovní pozici, asi si myslí, že má u nás nárok na džob, stejně jako franta straka... Hnát takovýhle šmejdy ze Slavie holí a lidi co takovýho kašpara přivedli a dovolili mu obléknout náš dres, taky,“ zuří na zmíněném webu fandové.

„Já bejt Řehákem, tam mu hned na prvním tréninku nakouřím balónem do držky za tohle... Věřím tomu, že kdyby o tomhle věděl, jen tak by to nenechal...,“ dodává další. „Co jsme si to proboha zase natáhli za kukačku...,“ diví se ostatní angažování Bergera juniora.

Vypadá to, že Patrika Bergera juniora asi čekají ve Slavii hodně perné chvilky. Ani výhra 6:0 nad Slováckem na tom nic nezmění.

Která vyjádření Patrika Bergra mladšího fanouškům Slavie vadí?

Váš táta si zahrál za Spartu i Slavii. Za které z pražských „S“ byste chtěl hrát vy?
Patrik Berger mladší: „Za Spartu, to je jasný. Slavia? To neexistuje. My se vždycky hádáme, protože on byl ještě kapitán ve Spartě a Šmíca měl rozlučkový zápas a on šel hrát za Slavii. Tak jsem mu říkal, tati, jsi normální? Jsi kapitán Sparty. Chápu, že Slavia mu dala šanci, ale…“

Patrik Berger starší:
„Já nejsem klubista, mám hezké vzpomínky na Spartu i Slavii. Je jasné, že když jde o titul, tak držím palce Spartě.“

Patrik Berger mladší:
„Tak Slavii asi ne, když jsou tam, kde jsou... Hlavně aby se udrželi, aby nehráli se Střížkovem (směje se). Bylo super, že si táta po návratu vybral Spartu. Byl jsem na nervy, aby nešel do Slavie. Bavilo mě chodit na Spartu, když tam táta byl.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud