28. června 2015 • 17:05

Španělé žalují FIFA kvůli MS v Kataru. Zimní termín způsobí ztráty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představitelé španělské fotbalové ligy LFP zažalovali kvůli mistrovství světa v Kataru 2022 mezinárodní federaci FIFA k sportovnímu soudu CAS v Lausanne. Tvrdí, že pokud se bude světový šampionát konat v zimních měsících, budou mít ztráty ve výši 65 milionů eur (1,8 miliardy korun).



"Chráníme tím zájmy klubů, které dají k dispozici své hráče reprezentačním týmům," citovala dnes španělská média prezidenta LFP Javiera Tebase. Ostatní velké ligy jako Premier League, bundesliga či Serie A prý iniciativu Španělů podporují, ale pouze morálně.

Kvůli vysokým teplotám se v Kataru nedá hrát v tradičním letním termínu. Asociace evropských klubů ECA a sdružení evropských lig EPFL navrhovaly květen, nicméně výkonný výbor FIFA letos v březnu rozhodl, že se šampionát bude konat od 20. či 21. listopadu do 18. prosince. To společně s přípravným obdobím značně naruší program ligových soutěží.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud