6. července 2015 • 04:56

Má tři tituly, teď Střihavka hledá práci. Pálí za tým hráčů bez angažmá

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má tři mistrovské tituly. Pohár pro šampiony zvedal útočník David Střihavka nad hlavu se Spartou, Slavií i Viktorií Plzeň. Teď ale hledá nový klub a střílí góly za český výběr hráčů bez angažmá. Ten proklouzl v turnaji FIFPro už do semifinále, když naposledy vyhrál v Portugalsku 3:1. A Střihavka dal opět gól. „Je mi dvaatřicet a nemám na očích růžové brýle, nečekám, že ještě zavolá bundesliga,“ říká realisticky, ale nikoliv rezignovaně. Nějaké nabídky už také dostal.



Poslední sezona mu vyšla, střílel góly v dresu slovenské Banské Bystrice, stejně jako později v libanonském Racingu Bejrút. Jenže teď je bez práce. „Ten pocit není nic moc. Fyzicky i psychicky jsem na tom lépe, než když jsem byl mladší. Po třicítce už je to ale prostě s hledáním angažmá složitější,“ vypráví.

Zkušeností má na rozdávání, fotbal si zahrál i v exotických podmínkách – v Libanonu. Tvrdí, že to byla ohromná zkušenost. „Kdo o té zemi moc neví, tak vnímá jen to, že se tam válčí a jít tam hrát je šílenost. Ale realita je často úplně jiná. Je to nádherná země a to angažmá tam bylo fantastické,“ vykládá přesvědčivě. „Samozřejmě si musíte na nějaké věci zvyknout, ale je tam hodně sluníčka, moře,“ dodává.

Proč to tedy v klubu zabalil? „Jaro se nám povedlo, dal jsem i dost gólů a my se zachránili. Skončila mi tam smlouva, navíc se měnil management klubu, tak to nedopadlo,“ dodává.

Střihavka: Člověk musí zahodit ego

Proto sbalil kufry a vyrazil k domovu, kde se začal rozhlížet po novém angažmá. A nakonec se rozhodl jít do kempu České asociace fotbalových hráčů pro fotbalisty bez angažmá. Váhal, ale přesvědčilo ho i to, že za akcí stojí jeho kamarád Dominik Rodinger, sportovní ředitel ČAFH.

„Něco jsem odehrál, někde jsem byl. A teď jdete na akci, kdy se o vás píše, jako o hráči bez angažmá. Člověk musí v tu chvíli zahodit ego,“ naznačuje útočník, že měl zamotanou hlavu.

„Řekl jsem si, že zkusím jeden den a uvidím. Po prvním tréninku mě to ale chytlo. Pro všechny je štěstí, že tam jsou trenéři Verner a Marcel Ličkové, kondičku dělá Lukáš Stránký, to je super. Každému, kdo hledá angažmá, můžu tenhle kemp jen doporučit,“ říká.

Tým hráčů, kteří do kempu jdou, dostal šanci ukázat se na turnaji FIFPro a udělal si v Evropě skvělé jméno. Výhra nad Rumuny 2:1, pak nad Portugalci 3:1. O hráče najednou začal být zájem. Už po prvním duelu Střihavku oslovil klub ze čtvrté německé ligy.

„Nabídka byla hodně zajímavá, je to blízko domů. Ale postup turnajem je výzva, kterou bych rád dokončil. Bude se to ale řešit dál,“ vypráví útočník. Nechce se mu opouštět tým.

Parta je důležitá

„Parta, jaká je v týmu, je fantastická. Takovou bych přál každému klubu. Byla by škoda to opustit,“ má jasno. „O hráče je perfektně postaráno a plusové body jsou i v tom, že se můžete ukázat venku," říká.

Není ale čtvrtá liga pro takového snajpra málo? „Mám i nějaké další nabídky, bavíme se s manažery. Nemám to nastavené tak, že musím někam jít za každou cenu,“ nestresuje se Střihavka, ale je znát, že by si rád našel nový klub během pár týdnů.

Možná ho přesvědčí Dominik Rodinger, aby si šel kopnout za Blšany, kde se ČAFH angažuje. „Něco mi říkal, ale myslím, že na tuhle soutěž mám ještě čas,“ směje se.

„Teď se soustředím na to, abychom dotáhli turnaj. Rád bych u týmu zůstal, tedy pokud nějaký zájemce nebude jednat hodně rychle,“ pohlíží Střihavka do blízké budoucnosti. Ličkův tým čeká už v sobotu semifinálový zápas ve Švýcarsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud