4. července 2015 • 23:03

Nemají angažmá, ale ničí soupeře. Po Rumunsku zdolali Češi i Portugalce

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pecka, Češi jsou ve čtvrtfinále! Tým trenéra Vernera Ličky, složený z hráčů, kteří jsou aktuálně bez angažmá, vyhrál v sobotním osmifinále mezinárodního turnaje FIFPro na stadionu Belenenses nad domácími Portugalci 3:1 a slaví další postup. Jeho dalším protivníkem bude úspěšnější z dvojice Nizozemsko – Švýcarsko. „Je to ohromný úspěch,“ radoval se Dominik Rodinger, sportovní ředitel ČAFH, která stojí za projektem, kdy pořádá kemp pro hráče bez angažmá a pomáhá jim najít nové působiště. Tak to funguje i nyní v létě.



Češi vedli po gólu Davida Střihavky. Útočník, o kterého byl po minulém utkání zájem v Německu, neopustil mužstvo a ukázal, jak je platný. Možná si touhle trefou řekl o angažmá v Portugalsku… Soupeř mohl vyrovnat po vyloučení Josla, český tým ale podržel gólman Fryšták, když zneškodnil penaltu a Ličkův výběr držel náskok.

Po pauze šli do deseti i Portugalci, paradoxně ale i v oslabení vyrovnali. „Jinak byl ale gólman Kotěra, který nastoupil do druhé půle, tak stoprocentní. Oba gólmani odvedli vynikající výkon,“ chválil brankáře Rodinger, sám bývalý gólman. Češi pak zápas rozhodli, když vítěznou trefu zaznamenal Jeslínek a výhru Ličkova výběru jistil Kabele.

„Na zápas přišli agenti i manažeři klubů, myslím, že viděli opravdu dobrý zápas, vždyť za soupeře hráli fotbalisté, co kopali tamní první a druhou ligu,“ tvrdí sportovní ředitel ČAFH. „Soupeř byl vážně hodně silný a postup přes něj je obrovským úspěchem.“

Sestava českého výběru: Fryšták (45. Kotěra) - Kušnír, Růžička, Turek, Josl - Očovan (Starý), Ježdík, Kubáň (Janošík) - Zeman (Jeslínek), Střihavka, Koukal (Kabele).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud