26. srpna 2015 • 16:56

Berbr už nesmí na semináře rozhodčích, oznámil Pelta

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místopředseda FAČR Roman Berbr na seminářích rozhodčích? Odteď má vstup zakázán! V minulosti to byla běžná praxe, kterou jako formu nátlaku popsal v rozhovoru pro deník Sport rozhodčí Libor Kovařík. Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta v dnešním prohlášení oznámil, že Berbr se dalších seminářů už účastnit nebude, stejně jako nikdo další z vedení asociace.



Právě nátlak na sudí v průběhu společných seminářů popsal Kovařík jako jednu z metod, které kontroverzní funkcionář používal. Berbr navíc ani nepopřel, že se jich zúčastňoval, pouze vyloučil, že se docházel na zasedání komise rozhodčích.

"Odmítám veškerá pocitová obvinění, která jednostranně probíhají v médiích. S rozhodčími jako člen vedení asociace a bývalý rozhodčí samozřejmě komunikuji, ale jednání komise rozhodčích jsem se nikdy nezúčastnil a její činnost nijak neovlivňuji," řekl Berbr, který se ke kauze vyjádřil vůbec poprvé.

Pelta také připustil, že se v budoucnosti budou jiným způsobem vybírat místa, kam budou rozhodčí cestovat na zahraniční soustředění. V poslední době šlo vždy o exotické destinace, Kovařík navíc upozornil na neprůhledné finanční okolnosti těchto výprav.

"Případné další kroky budou záležet na tom, co si vyslechnu od samotného pana Kovaříka, iniciátora celé kauzy, s nímž jsem ještě neměl možnost hovořit. Především chci mít kompletní informace," uvedl Pelta.

Královec: Berbr nám říká jen svůj osobní názor


Kovařík se rozhodl ukončit kariéru právě kvůli tomu, že sudí ovládá Berbr, jelikož oficiální předsedkyně komise Dagmar Damková tráví mnoho času v zahraničí. Ta však vliv svého manžela na chod rozhodčích odmítá.

"Komise rozhodčích nerozhoduje pod vlivem nikoho z vedení FAČR a nebude na svém přístupu nic měnit ani pod vlivem mediálních výstupů pana Kovaříka. Mnohokrát jsem se rozhodčího Kovaříka zastávala a snažila se ho mnohokrát podpořit a nyní jsem, podobně jako řada jeho kolegů, kteří se mi ozývají, znechucena z jeho lživých prohlášení," uvedla Damková.

Kontakty s Berbrem popsal i mezinárodní rozhodčí Pavel Královec. "Moje zkušenost je taková, že pokud s námi mluví místopředseda Berbr, tak vyjadřuje vždy pouze svůj osobní názor, byť bývá někdy kritický. S ponižováním, o němž mluvil pan Kovařík, jsem se rozhodně na žádném semináři," tvrdil.

Co řekl Libor Kovařík? CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>>
české sudí neřídí a na zápasy nedeleguje Dagmar Damková, nýbrž její partner Roman Berbr
Berbr má skupinku svých vyvolených, které v případě nutnosti trestá mírně nebo vůbec
Berbr sudí i delegáty zastrašuje, ponižuje
Berbr organizuje petice, v nichž sudí nuceně podporují či zatracují své kolegy
Berbr schválně zdůrazňuje význam Damkové v zahraničí, ona tam však vliv nemá

Berbr vybírá pro soustředění sudích nesmyslně drahé destinace, navíc cena pobytu je podivně vysoká

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud