25. března 2016 • 12:35

Dojemné loučení s Cruijffem. Sudí přerušil zápas, fanoušci i hráči tleskali

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

S číslem 14 dobýval zesnulý nizozemský fotbalista Johan Cruijff svět. V dresu Feyenoordu Rotterdam končil svoji hráčskou kariéru. A tak fanoušci nachystali symbolické rozloučení s fotbalovou legendou, která ve čtvrtek umřela. Ve 14. minutě utkání Feyenoordu proti Spartě Rotterdam zastavili utkání a společně s hráči spustili mohutný potlesk.



Pro celý fotbalový svět byla ta zpráva velká rána. Smrt Johana Cruijffa zasáhla nejen sportovní veřejnost. Téměř okamžitě se k odchodu nizozemské legendy vyjádřily všechny osobnosti i kluby po celém světě. Pozadu samozřejmě nemohli zůstat ani v rodné zemi bývalého hráče Barcelony či Ajaxu.

Fotbalisté Feyenoordu, kde Cruijff zakončil svojí fantastickou kariéru, se rozhodli během charitativního utkání s městským rivalem Spartou k velmi dojemnému gestu.

VIDEO: Poslední sbohem legendě světového fotbalu

Ve 14. minutě utkání hlavní rozhodčí zápas přerušil a vyprodaný stadion povstal k poslednímu uctění památky fotbalového velikána. Na obrazovce se objevil Cruijffův portrét, podobizna nizozemské legendy zdobila i reklamní panely kolem hřiště.

Jméno Johana Cruijffa je v Nizozemsku spojováno především se slavným Ajaxem, za který nastřílel v 276 zápasech neuvěřitelných 204 branek. Uctění památky legendárního fotbalisty však bude probíhat prakticky po celém světě i v následujících zápasech. Na světě totiž nenajdete tolik podobných postav, které by tak razantně změnili vývoj fotbalu.

Na hřišti se Johan Cruyff ukázal ještě v roce 2006 při rozlučce krajana Dennise Bergkampa na stadionu Arsenalu
Na hřišti se Johan Cruyff ukázal ještě v roce 2006 při rozlučce krajana Dennise Bergkampa na stadionu Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud