28. října 2016 • 09:35

Vrbova Machačkala vypráskala v poháru Zenit. Ostuda, píší v Rusku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentační kouč Pavel Vrba se dočkal s Machačkalou, kde od léta působí, prvního velkého vítězství. V osmifinále ruského poháru jeho svěřenci vypráskali hvězdný Zenit Petrohrad 4:0. Ruská média výkon Zenitu kritizují a označují za ostudný. To však radost českému trenérovi vůbec nebere. „Dokázali jsme porazit jeden z nejsilnějších klubů v Rusku,“ uvedl 52letý trenér pro Sovětskij sport.



Pro Anži to je jeden z nejlepších výsledků v probíhající sezoně. Vrbovi svěřenci dokázali v lize remizovat například s CSKA a po bodu si rozdělili také se svým čtvrtečním soupeřem z Petrohradu. V poháru však nedal dagestánský celek miliardami dotovanému klubu šanci. A v Rusku výkon druhého celku ligové tabulky sportovní deník Sovětskij Sport označil za ostudu a velkou beznaděj.

Machačkala se ujala vedení v 29. minutě, kdy se prosadil Gajanov. Zbylé tři branky přidali domácí v druhém poločase po vyloučení brankáře Michaila Keržakova.

Závěr utkání byl ovlivněný vzplanutím emocí mezi oběma tábory. Vše vyvrcholilo v 89. minutě, když hostující Giuliano viděl od hlavního sudího červenou kartu a Gadžibekov šel do sprch po druhé žluté kartě.

VIDEO: Podívejte se na branky Machačkaly

To však Vrbu už nemuselo tolik mrzet. Machačkala je prvním týmem, který petrohradský celek v aktuální sezoně dokázal porazit. „Dokázali jsme to především díky tomu, že Zenit pouze nebránil, ale snažil se hrát fotbal. A také nám pomohlo, že jsme během 6-10 minut dokázali vstřelit tři branky,“ vyjmenovával Vrba důvody úspěchu jeho týmu.

Ve čtvrtfinále vyzve dagestánský klub Ufu, za kterou hraje i český záložník Ondřej Vaněk. V lize patří Machačkale osmá příčka s tříbodovou ztrátou na čtvrté místo zaručující kvalifikaci Evropské ligy. To drží Krasnodar, se kterým se Vrbův tým utká už tuto neděli.

Utkání mezi Anži a Zenitem mělo pořádný náboj, v závěru vzplály emoce natolik, že byli dva fotbalisté dokonce i vyloučeni
Utkání mezi Anži a Zenitem mělo pořádný náboj, v závěru vzplály emoce natolik, že byli dva fotbalisté dokonce i vyloučeni

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud