2. listopadu 2016 • 16:55

13letý zázrak Celtiku už válí se staršími za Skotsko. Udivil i kouče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádkový příběh kolem třináctiletého Karamokoa Dembeleho pokračuje. Talentovaný fotbalista Celtiku Glasgow udivil svět, když ve svém věku nastoupil za klubový výběr do 20 let. Nyní dosáhl další mety. Ačkoliv může vybírat z nabídek reprezentačních týmů Anglie, či Pobřeží slonoviny, zvolil Skotsko a v úterý si připsal první reprezentační start s o tři roky staršími spoluhráči v reprezentaci do 16 let.



Malá virtuoz. Zázrak. Zjevení. Když se teprve třináctiletý Karamoko Dembele objevil před měsícem v nominaci týmu Celtiku do 20 let, způsobil pořádné zděšení. Mezi o sedm let staršími spoluhráči běhal jako trpaslík. Zároveň však rozpoutal boj mezi Skotskem, Anglií a Pobřeží slonoviny, zeměmi, které může reprezentovat.

Jako první dostal přednost před zajímavou nabídkou Anglie skotský výběr do 16 let. V sobotu byl Dembele v zápase proti Severnímu Irsku ještě pouze mezi náhradníky, v úterý však přišla jeho chvíle.

VIDEO: Sestřih Dembeleho momentů proti Walesu

Proti Walesu nastoupil na 26 minut a bavil diváky. Upoutal především svojí rychlostí, technickými dovednostmi a slušným vedením míče a vysloužil si pochvalu od trenéra Briana McLaughlina, bývalého hráče Celtiku. „Byl fantastický,“ rozplýval se po utkání. „Do naší hry vnesl značnou dávku energie. Vůbec se nebojí hrát s míčem,“ těšilo kouče skotského výběru.

„Dnes večer byl ten správný čas, aby dostal šanci. Pro něho to byla obrovská zkušenost,“ pokračoval trenér, který s nasazením o tři roky mladšího hráče neměl vůbec problém. „Nemám strach postavit ho i v pátek proti Irsku. Bude to sice těžší utkání, ale máme mnoho hráčů v kádru a využít mohu všechny. Když vše půjde dobře, zahrají si," dodal.

Teprve 13letý mladík debutoval za výběr do 16 let
Teprve 13letý mladík debutoval za výběr do 16 let

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud