5. října 2016 • 16:26

Třináctiletý zázrak ze Celtiku? Válčilo se o něj, jako malý udělal 100 nožiček

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou pozornost upoutal už ve svých 13 letech. Mladíček Karamoko Dembele si totiž již v tomto věku zahrál ve slavném Celtiku za tým do 20 let. Dávno předtím už ale zajímal skauty z celého světa. „Na zápasy, ve kterých Dembele hrál, se jen kvůli němu chodilo dívat třeba 40 lidí,“ prozradil skotský trenér David Feeney, který Dembeleho zná od jeho pěti let. Co má tedy tento kluk za sebou a kde se vlastně vzal?



Karamoko Dembele podle lidí, kteří ho znají už od útlého věku, fotbalem žil v podstatě od narození. „Jsem přesvědčený, že se narodil s míčem u nohy a hned dal housle porodní bábě,“ tvrdí o něm s nadsázkou kouč Feeney.

Ten chlapce narozeného v Londýně potkal v roce 2008, kdy mu bylo pět let a poprvé přišel do tréninkového centra. „Od první chvíle, kdy jsem ho viděl, byl neuvěřitelný. Byl malý, ale ničeho se nebál. Všechno pro něj bylo snadné,“ vypráví skotský trenér.

„Byl ve skupině dětí, které neuměly kontrolovat míč bez použití rukou. Dembele ve stejnou dobu udělal 100 nožiček!“ dodává Feeney.

Zájem velkoklubů

Jak Dembele rostl, neustále se zlepšoval. „Věci, které dělal s míčem, byly neuvěřitelné. Už když byl malý, tak se na něj ptala spousta trenérů, válčilo se o něj, každý ho chtěl mít ve svém týmu,“ přiznává mládežnický skotský kouč.

„Na Dembeleho se jezdily dívat davy skautů a trenérů. Mohl podepsat jakémukoliv klubu, ale Celtic pro to udělal hodně. Vždy jsme si mysleli, že je to pro něj ideální klub,“ dodává Feeney s tím, že například Newcastle se mladíčka snažil zlákat už v jeho šesti letech. Ale Dembele se rozhodl pro Celtic.

O třináctiletého klučinu se nicméně zajímají evropské velkokluby v čele s Manchesterem United, Manchesterem City, Chelsea, Barcelonou či Bayernem Mnichov neustále. Aby ne, když svým stylem nápadně připomíná Lionela Messiho.

VIDEO | Podívejte se, co všechno umí Karamoko Dembele

O Dembeleho teď nicméně nebojují jen kluby, ale také národní týmy. Může totiž reprezentovat Anglii i Skotsko. Skotové se teď proto chystají mladou hvězdičku povolat na reprezentační duel šestnáctiletých.

„Ještě jsem ho neviděl hrát, ale říkali mi o něm naši mládežničtí trenéři. Měl by být vynikající,“ tvrdí o Dembelem asistent skotské seniorské reprezentace Mark McGhee.

Karamoko Dembele má v tuto chvíli narýsovanou velkou budoucnost. Stane se skutečně novým Messim? K tomu vede ještě hodně dlouhá cesta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud