27. června 2017 • 15:38

Listkiewicz zůstává, komise rozhodčích pokračuje ve stejném složení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Listkiewicz se nevrací do Polska, nadále povede české sudí. To samé platí také pro celou komisi rozhodčích, která pokračuje ve stejném složení. Rozhodl o tom výkonný výbor fotbalové asociace. Ke změnám však dochází na listině rozhodčích, na kterou se vrací například Ondřej Lerch.



Výbor rovněž rozhodl, že v důsledku dotační krize dojde k ponížení rozpočtu asociace o 20 procent, což si mimo jiné vyžádá propuštění dalších šesti zaměstnanců. Už dříve muselo odejít devět pracovníků FAČR.

"Situace ve sportu je napjatá, až tragická," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. Fotbal s dalšími významnými svazy odmítl přihlásit se do prvního kola nově vyhlášeného dotačního programu V ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. "Druhé kolo výzvy už je ale mnohem lépe vykomunikováno a do něj se hodláme přihlásit. Doufáme, že finance pak přijdou co nejdříve," dodal.

Na počátku současné krize bylo vyšetřování FAČR kvůli dotacím z MŠMT. Fotbalová asociace v reakci na to rozhodla o vytvoření transparentního účtu, na kterém bude spravovat finance z programu V. "Jakmile peníze obdržíme, chceme se s veřejností podělit o to, jak s financemi nakládáme a jak je distribuujeme. Chceme vše dělat transparentně," sdělil Řepka.

Výbor kvůli zvýšení transparentnosti schválil úpravu jednacího řádu tak, aby v budoucnu měli možnost navštěvovat jednání výkonného výboru zástupci velkých sponzorů, a také otevře jednání kontrolní a revizní komise pro zástupce ministerstva školství. "Vnímáme, že partneři dávají peníze do fotbalového hnutí, takže mají právo na informace," dodal Řepka.

Schválen byl i balík novelizací, mimo jiné úprava disciplinárního řádu, která umožní dodatečně trestat hráče za simulování pokutou či zákazem startu až na dva zápasy.

Asociace dnes také podepsala memorandum "Velká fotbalová rodina" o spolupráci s Ligovou fotbalovou asociací, Hráčskou fotbalovou unií (HFU), Asociací fotbalových agentů a Unií fotbalových trenérů a dalšími subjekty. Klade si za cíl sjednotit všechny skupiny.

V rámci memoranda asociace nabídla Hráčské unii, že jejím zástupcům bude přednostně nabízeno místo v etické komisi, které svou rezignací uvolnil Zdeněk Grygera. Jeho místo zaujme člen výboru HFU a bývalý reprezentant Milan Fukal.

Listina ligových rozhodčích pro sezonu 2017/18

Adámková Jana, Antoníček Petr, Ardeleanu Petr, Arnošt Zdeněk, Batík Tomáš, Berka Ondřej, Blažej Petr, Boček Valter, Caletka Petr, Černý Ondřej, Dobrovolný Zdeněk, Dohnálek Jan, Dresler Radim, Dubravský Radek, Fišer Miroslav, Flimmel Milan, Franěk Pavel, Ginzel Ondřej, Hájek Kamil, Hock David, Horák Adam, Houdek Jiří, Hrabovský Jakub, Hrubeš Karel, Jílek Jan, Julínek Pavel, Klíma Tomáš, Kotalík Petr, Kotík Radek, Koval Zdeněk, Kožár Ondřej, Královec Pavel, Kříž Jiří, Kubec Václav, Kubr Jaroslav, Lakomý Lukáš, Lerch Ondřej, Machálek Jan, Marek Emanuel, Matějček Milan, Melichar Vít, Mikyska Jan, Mokrusch Tomáš, Moláček Jiří, Mrázek Peter, Myška Michal, Nádvorník Ivo, Nenadál Martin, Novák Michal, Orel Pavel, Paták Jan, Pečenka Jiří, Pechanec Ondřej, Pelikán Ondřej, Petřík Jan, Pfeifer Michal, Podaný Marek, Pochylý Stanislav, Polák Jiří, Pospíšil Dušan, Poživil Jaroslav, Proske Zbyněk, Příhoda Radek, Ratajová Lucie, Rejžek Pavel, Severýn Vojtěch, Slabý Jiří, Šimáček Jakub, Vít Petr, Vitner Miloš, Vlasjuk Pavel, Vlček Matěj, Vodrážka Dan, Vojkovský Jakub, Wilczek Martin, Zelinka Miroslav

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud