7. ledna 2018 • 23:24

Sadílkův rok: NEJ dorostenec i kapitán PSV. Pořád jsem Vysavač, směje se

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Graiciar? Antonín Růsek? Kdepak, cenu pro nejlepšího staršího dorostence Česka znovu dostal Michal Sadílek, osmnáctiletý záložník PSV Eindhoven. Nejsledovanější kategorii na galavečeru neprofesionálního fotbalu ovládl podruhé za sebou, k tomu má doma ještě dvě trofeje pro nejtalentovanějšího mladšího dorostence. „Byl to dobrý rok,“ usmíval se na nazdobeném Žofíně.



Přiletěly k vám gratulace z Eindhovenu?
"Už když jsem sem odjížděl, trenéři byli rádi, že se můžu galavečera v Praze zúčastnit. Ohlas to má velký. Když jsem se po vyhlášení podíval na telefon, bylo na něm spoustu zpráv od trenérů a manažerů PSV. Díky za všechny, mám radost."

Kam jste se za poslední rok posunul?
"Stal jsem se kapitánem devatenáctky PSV, jmenoval mě sám trenér Mark van Bommel. Kapitánem jsem byl i v reprezentaci U19, s kterou jsme loni hráli semifinále EURO. V Eindhovenu jsem taky absolvoval nespočet tréninků s áčkem, pomalu nakukuju do juniorky. Byl to vážně dobrý rok, rád na něj budu vzpomínat."

Taky jste v říjnu podepsal novou smlouvu, Eindhoven si vás pojistil do léta 2020.
"Fajn ocenění mojí práce. Pořád se snažím posouvat dopředu, každý měsíc mám s trenérem Van Bommelem sezení, kde řešíme i to, v čem se mám zlepšovat. Vždycky mě zahřeje u srdce, když s ním můžu mluvit, protože hrával na stejné pozici jako já a měl výbornou kariéru. Doufám, že mi to pomůže k tomu, abych se dál zlepšoval."

Nejlepší hráč - starší dorost vyhrál Michal Sadílek (vlevo). Vpravo je předseda FAČR Martin Malík
Nejlepší hráč - starší dorost vyhrál Michal Sadílek (vlevo). Vpravo je předseda FAČR Martin Malík

Ještě zpátky k úspěšné reprezentační devatenáctce: máte pocit, že to byl nejsilnější reprezentační výběr, v kterém jste kdy hrál?
"Víte, každý tým má silné a slabé stránky. My jsme si nejdřív říkali, že bychom brali postup na EURO. Ale postupem času jsme se čím dál víc sehrávali a napadlo nás, že úspěch je blízko. A na mistrovství Evropy to přišlo, dostali jsme se až do semifinále. Upřímně, pořád jsem trochu zklamaný, chtěli jsme ještě o kousek výš. Jsem rád, že se daří i současné devatenáctce, v přípravě jsme porazili Anglii. Od té chvíle víme, že se nemusíme nikoho bát."

Mimochodem, pořád vám v Eindhovenu přezdívají Vysavač?
"Nic se nezměnilo. (usmívá se) Už je to takové ohrané… Ta přezdívka pořád platí, nic nového."

Kdy budete vysávat střed hřiště v áčku?
"Těžko říct, konkurence je velká. Už teď v zimě jsem od toho nebyl daleko. Figuroval jsem v širším kádru pro turnaj v USA, kde je naše áčko na soustředění. Možná mi chyběl kus štěstí: kdyby se někdo náhodou zranil, pak bych tu šanci nejspíš dostal. Ale byl jsem rád i za to, že jsem mohl s Jongem absolvovat soustředění ve Španělsku. Další příležitost v áčku může přijít brzy, mladí z devatenáctky nebo juniorky s ním trénují často."

Jaký je váš cíl pro rok 2018?
"Pomalu bych se chtěl dostat do zápasů za juniorku a vyhrát s devatenáctkou titul i pohár. A s reprezentací U19? Zase bych si s ní rád zahrál na EURO, chceme postoupit. Pokud přijde šance v áčku PSV, neleknu se a dám do toho všechno. Ale nechám to na osudu, neplánuju."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud