18. dubna 2018 • 13:12

Dohoda o stanovách platí, potvrdil Výkonný výbor. Pro hlasoval i Zlámal

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká a moravská vyjednávací skupina se zkraje dubna shodly na podobě změny stanov. Dohodu podtrhly podpisy. Fotbalovým zákulisím se však neslo, že moravská strana nepovažuje dohodu za závaznou. Proto předseda asociace Martin Malík svolal jednání mimořádného výkonného výboru.



„Mimořádný výkonný výbor jsem svolal proto, aby jeho členové dali veřejnosti i fotbalovému hnutí definitivně a jasně najevo, že táhneme v celé věci za jeden provaz. Pokud to někdo vidí jinak, tak si musí uvědomit, že nyní bere v tomto směru osobní zodpovědnost za to, co se stane, když nedojde ke schválení upravených stanov,“ vysvětlil Malík.

Jak dopadlo jednání? „Výsledkem je, že jsme se většinově domluvili na tom, že je potřeba tu dohodu naplnit,“ řekl po zasedání Malík. Tedy tak, že vyjma prvního kola se pro volbu předsedy napříště ruší komorové hlasování a šéfovi asociace stačí ke zvolení nadpoloviční většina přítomných delegátů.

„Jedinou aktuální cestou, kterou nyní jdeme, je aktivní podpora závěrů, které vyplývají z podepsané dohody,“ prohlásil moravský místopředseda Zdeněk Zlámal.

„Pokud na valné hromadě dohodu nepotvrdíme, FIFA zakročí s maximální vážností. Udělají z nás exemplární případ pro všechny národní asociace. Slib a podání ruky jsou pro mě svaté, podepsaná dohoda pak dvojnásobně,“ řekl český místopředseda Roman Berbr.

Na mimořádném jednání chyběla pouze Dagmar Damková, ze zbylých deseti členů devět hlasovalo pro, včetně moravského místopředsedy Zdeňka Zlámala, jeden člen se zdržel.

Tuto dohodu by měla posvětit valná hromada, která se koná v novém termínu, a to 1. června v Praze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud