31. července 2018 • 20:58

CEE Cup ovládli brazilští mladíci z Palmeiras! Ve finále rozdrtili Besiktas

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále osmého ročníku prestižního mládežnického turnaje fotbalistů do 19 let CEE Cupu obstaraly týmy Palmeiras a Besiktase Istanbul. Obě mužstva se na turnaji ukázala poprvé a hned při své premiérové účasti chtěla zapsat premiérový triumf. Jak Besiktas, tak Palmeiras na své cestě do finále ve skupinách jednou remizovaly, ale i to jim stačilo na vítězství ve skupině. Z celkového triumfu se nakonec po výhře 4:0 radoval brazilský celek.



Finále začalo ve vysokém tempu, ale diváci čekali na první šanci až do 15. minuty, kdy se k míči na hranici vápna dostal Adem Atas, ale jeho tvrdou ránu gólman Palmeiras Audenirton Da Silva vyrazil.

Oba týmy se dostávaly do tempa a první šanci Palmeiras si připsal v 20. minutě Caio Neri, ale jako táhlou ránou dokázal brankář Özkan chytit. O vzrušení se na druhé straně hřiště postaral Emre Yildiz, který převzal v pokutovém území Brazilců centr, vystřelil, ale jeho střelu hýžděmi zablokoval jeden z obránců Palmeiras. Hráči Besiktase se přesto dožadovali penalty, kterou rozhodčí Havira neodpískal.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou a do další šance se dostali Palmeiras, když po dlouhém autu převzal míč Willian Forte, ale i jeho střelu dokázal brankář Besiktase s obtížemi vyrazit. Na druhé straně tak mohli skórovat hráči tureckého klubu, když se po Yildizově přímém kopu do vzduchu pověsil stoper Erdogan Kaya, ale Da Silva jeho hlavičku dokázal zneškodnit.

S koncem poločasu se Brazilci dostávali stále blíž ke kýženému vedoucímu gólu. Nejprve se v 39. minutě po rohu dostal k zakončení Wesley, gólman jeho střelu částečně vyrazil a definitivně dokázal požár v tureckém pokutovém území zažehnat jeden z obránců Besiktase, který vykopl balon z brankové čáry. O minutu později to byli opět Palmeiras, jmenovitě Gustavo Dos Santos, který převzal míč pětadvacet metrů od turecké svatyně, ale tvrdou ranou trefil pouze břevno branky Besiktase.

Vítězové mládežnického turnaje CEE Cup, brazilští Palmeiras
Vítězové mládežnického turnaje CEE Cup, brazilští Palmeiras

Prvního gólu se Brazilci konečně dočkali ve 40. minutě, když balon na levé straně převzal Wesley, ladným krokem obešel obránce Besiktase a z kroku poslal nechytatelnou střelou míč do šibenice branky bezmocného Özkana – 1:0 pro Palmeiras. Druhý úder přidali Palmeiras o tři minuty později, když kapitán Brazilců Anibal Vega dostal milimetrový pas na levé straně hřiště a přeloboval vyběhnuvšího brankáře Besiktase, který se za jeho bochánkem jen ohlédl – 2:0 pro Brazilce.

Vyloženě otřesení Turci se v těchto pasážích vůbec nedostávali do hry. Brazilci tak do poločasu přidali ještě třetí úder. Opět po levé straně unikl Wesley, místo střely však před brankou hledal někoho ze svých lépe spoluhráčů.  Míč se po neúspěšném pokusu ho odvrátit dostal k Nogueirovi, který zblízka stanovil poločasový výsledek 3:0 pro brazilský tým.

Do druhé půle tak týmy nastupovaly za víceméně rozhodnutého stavu a hra na hřišti tomu odpovídala. Další velkou šanci viděli diváci až v 65 minutě, když po krásné akci Turků Cenk Kusku hrudníkem srazil míč k nohám Muhammeda Aygüna, který parádní bombou z první provětral rukavice Da Silvy, který s obtížemi vyrazil balon na roh.

Místo snížení však přišel čtvrtý gól Brazilců. Anibal Vega v 73. minutě našel volného Caio Cezara, který zblízka upravil skóre na 4:0 pro Palmeiras. Besiktas se však nevzdával a měl několik dobrých příležitostí na snížení skóre. Nejprve v 76 minutě po úniku netrefil branku střídající Almos Kalafat a o čtyři minuty z dalšího úniku po pravé straně nedokázal svoji střelu mezi tři tyče vměstnat Ahmet Aksakal.

V poslední velké šanci zápasu se ocitli opět Brazilci, ale unikajícímu Santosovi dokázal pět minut před koncem brankář Özkan včasným vyběhnutím zmenšit střelecký úhel, takže Palmeiras pátý gól nakonec nepřidali. Po závěrečném hvizdu tak na světelné tabuli v Ďolíčku svítilo skóre 4:0 a Palmeiras si domů odvážejí při své premiérové účasti, po dominantním výkonu ve finále pohár pro vítěze osmého ročníku CEE Cupu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud