Zdeněk Janda
19. června 2019 • 17:22

Těšte se! Voráček, Pastrňák nebo Lavi v Mikulově ukážou, jak válí fotbal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý se vrátil ze zámoří, o den později převzal Zlatou hokejku. Potřetí v řadě. I když duši má pořád po porážce v sedmém finále Stanley Cupu bolavou, i tak si hokejový útočník David Pastrňák najde čas, aby si v sobotu v Mikulově spolu s dalšími hvězdami zahrál fotbal v rámci charitativní akce Hokejky pro Kluka Puka. „Jsem moc rád, že dorazí,“ reaguje Jakub Voráček, jehož nadace, bojující proti roztroušené skleróze, je pořadatelem tradiční akce.



Potřebuje si hlavně vyčistit hlavu. Přijít na jiné myšlenky, aby bolest z toho, že nejslavnější sportovní pohár mu unikl, přešla. Přesto i David Pastrňák, hvězda Bostonu, vyrazí na sobotní fotbalovou exhibici v Mikulově.

„Už se tam těším. Je super, jak Voras pomáhá. Rád bych pozval co nejvíce lidí,“ říká Pastrňák, jenž se na charitativní akci objevil i loni. „Jsme velcí kamarádi, je skvělý, že si najde čas. Věřím, že si to tam všichni užijeme,“ dodává Voráček, spolu s „Pastou“ nejlepší český útočník v NHL v posledních letech.

V týmu, nesoucí název nadace Jakuba Voráčka, se představí i další hokejové hvězdy. Třeba Radko Gudas, Petr Mrázek, Michal Neuvirth, Ondřej Pavelec, Jan Rutta nebo Jiří Tlustý, vedle nich svůj um předvede i bavič Jakub Kohák. Nebude chybět ani tým legend (například Petr Nedvěd, Libor Procházka, Petr Švancara nebo Luděk Zelenka). Diváci tradičně nepřijdou ani o tým Real Top Praha, plný známých osobností (třeba Michal Krčmář, Jaromír Bosák, Leoš Noha, Karol Kisel, Martin Latka, David Suchařípa nebo Jakub Štáfek alias Lavi).

Jakub Voráček (vlevo), Petr Mrázek (uprostřed) a Ondřej Pavelec (vpravo) na pondělním golfovém turnaji
Jakub Voráček (vlevo), Petr Mrázek (uprostřed) a Ondřej Pavelec (vpravo) na pondělním golfovém turnaji

Novinkou je účast nedávných hokejových šampionů z Třince, chybět by tedy neměli Jiří Polanský, Milan Doudera, Erik Hrňa nebo manažer Jan Peterek. Přidá se k nim i brankář Patrik Bartošák, jenž přestoupil z Vítkovic. A opora národního týmu na nedávném šampionátu v Bratislavě.

„Celý výtěžek z prodeje vstupenek, tombolenek a produktů z nadačního stánku putuje opět v plné výši na podporu pacientů s RS a připojí se tak k celkové výši částky, kterou věnuje nadaci sám Kuba,“ uvedla Petra Klausová, sestra Jakuba Voráčka, která sama trpí zákeřnou nemocí. Loni akce v Mikulově celkově vynesla na konto nadace více než milion korun! Přesně to bylo 1 117 466 korun (součet z turnaje a večerní aukce).

Voráček tradičně věnuje svojí nadaci peníze podle bodů v sezoně. Tentokrát to byly téměř dva miliony korun (za body v NHL a na šampionátu, v Bratislavě, na němž reprezentoval jako kapitán). Nadaci pomohl i pondělní charitativní golfový turnaj v resortu Kácov. Také výtěžek z této akce byl významný: 285 284 korun.

„Takový den na golfu se mi moc líbil. Dělám to pro lidi s RS, navíc mám kolem sebe lidi, kteří jsou mi blízcí, tak si to prostě užívám. Je to pro mě velký relax,“ reagoval Voráček, jenž si zahrál golf po boku hokejových kamarádů.

Další akcí je sobotní fotbal na Mikulově. „Věřím, že přijde co nejvíce lidí. Moc si to všichni užijeme!“ láká všechny útočník Flyers. A bude to určitě stát za to. Vždyť vedle něj ukáže fotbalový um i David Pastrňák, třikrát za sebou držitel Zlaté hokejky.

Součástí akce bude i autogramiáda, takže se fanoušci mohou se sportovci nebo známými osobnostmi potkat. A to hlavní – pomohou dobré věcí…

Více informací o akci najdete na stránkách akce Hokejky pro Kluka Puka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud