21. srpna 2019 • 04:30

Zvláštní dresy na ven: zelená Slavia, sešívaná Sparta i další divočina

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne tradiční červenobílá kombinace, dokonce ani druhá černá varianta. Slavia bojovala o Ligu mistrů v Kluži v zeleném. A první zápas zvládla úspěšně, z Rumunska odvezla výhru 1:0. Ne, nešlo o pokus vžít se do klokaní kůže před víkendovým vršovickým derby, o použití netradičního dresu do značné míry rozhodla UEFA. Nezvyklé venkovní sady mají nebo v nedávné historii měly i další české kluby.



Josef Hušbauer slavil góly v sešívaném dresu dávno předtím, než vyměnil břehy Vltavy a přestěhoval se do Edenu. Dresy o dvou různých barvách předělené svisle v polovině totiž měla i Sparta. Na první pohled nebo na nekvalitním monitoru se sice mohly zdát celé bílé, jenže polovina byla šedá, pak na Letné přešli na žlutou. 

A že "sešívaný" dres neznamená v českém prostředí jen červenou a bílou, dokázala i sama Slavia, která jako venkovní sadu nosila kombinaci modré a tyrkysové. Nyní, po předchodu k novému dodavateli je sice venkovní sada černá, přesto play off o Ligu mistrů v Kluži hrála v zeleném, nařídila to UEFA. 

"O tom, že budeme hrát ve třetí kombinaci, nás informovala UEFA. Je to běžná praxe, že několik dní dopředu vybírají barevnou kombinaci dresů obou soupeřů, rozhodčích, ale třeba i rozcvičovacích sad nebo odění podavačů míčů. Vše musí sedět. Proto jim tato varianta vyšla na dnešní zápas jako nejlepší. Stejně tak Kluž by měla při odvetě v Praze hrát také ve své třetí sadě," uvedl šéf komunikace Slavie Michal Býček.

Slavia samotné utkání zvládla, zvítězila 1:0. Hodně pomohl gólman Ondřej Kolář, který chytil v závěru penaltu.

Jaké jsou další nezvyklé druhé sady? Kdo hrál v růžovém, kdo si musel dresy půjčovat od soupeře a proč se Bohemians zbavili černých dresů se zlatými doplňky? I to se dozvíte v GALERII.

 

Sparta a sešívaná? Na první pohled se venkovní dresy zdají stejnobarevné, ale při bližším pohledu jsou jasné dva různé odstíny oddělené v polovině
Sparta a sešívaná? Na první pohled se venkovní dresy zdají stejnobarevné, ale při bližším pohledu jsou jasné dva různé odstíny oddělené v polovině

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud