2. září 2019 • 22:15

Fotbalistky trápí střevní potíže, kvalifikační zápas s Polskem odložen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní zápas českých fotbalistek v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Polsku v Uherském Hradišti byl odložen, protože většinu domácího týmu postihly střevní potíže. Utkání se bude odehraje 18. září příštího roku.



"Mrzí nás to, ale děkujeme polské straně i UEFA za pochopení, které je v duchu fair play. V současném stavu tým nebyl schopen k utkání nastoupit," uvedl trenér ženské reprezentace Karel Rada na webu fotbalové asociace.

Kvůli střevnímu onemocnění zrušil český tým dnešní trénink a následně se domluvil s polskou reprezentací na odložení zápasu. Fanoušci, kteří si již zakoupili vstupenku, dostanou peníze zpět.

Příčina zdravotních potíží není známá. "Začalo to už před pár dny v Moldavsku, kde jsme kvalifikaci začínali. Ze dne na den nám padají jak hráčky, tak členové realizačního týmu. Řešíme vše s doktorem a hygienickou stanicí. Jsme v určité karanténě a je to pro nás nepříjemné," uvedl vedoucí týmu Tomáš Pešír.

"UEFA jsme předali aktuální informace a lékařskou zprávu, kterou nám poskytla hygienická stanice. Zde je jasně uvedeno, že je utkání potřeba zrušit," dodal Pešír.

Podle týmového lékaře Petra Čechala se nenakazilo jen šest hráček a polovina realizačního týmu. "Stav se mění každý den a nedokážeme říci, zda se počet v dalších hodinách nebude ještě měnit. V tento moment nedokážeme odhalit zjevnou událost, která to mohla způsobit. Příčinu řešíme teoreticky, další nové případy s neurčitým průběhem přibývají. Jedna členka realizačního týmu skončila na infuzní terapii," řekl Čechal.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady vstoupily do kvalifikace mistrovství Evropy jasnou výhrou v Moldavsku 7:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud