16. září 2019 • 12:10

Protest proti Berbrovi! Fotbalisté začali bagem a rozhodčí nevěděli, co dělat

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mělo to být od začátku vyhecované derby mezi dvěma soupeři, jejich hřiště od sebe dělí ani ne pět kilometrů. Obě jedenáctky si ale na začátek našly společného nepřítele – poměry ve fotbale reprezentované osobou místopředsedy FAČR Romanem Berbrem. A tak hráči Opočna a Přepych na Hradecku v I. B třídě začali zápas bagem. Pravidla neporušili a navíc vyzvali další kluby, kterým není jedno, co se v českém fotbale děje, aby se k této "štafetě" přidaly.



„Spartak Opočno a SK Přepychy tímto tradičním „báčkem“ dávají symbolicky najevo svou nespokojenost s dlouhodobým stavem českého fotbalu! Především personálním obsazením na všech úrovních FAČR - od okresních přes krajské fotbalové svazy až po samotné vedení FAČR, v nichž působí bývalí rozhodčí, kteří svým konáním, loajalitou a poslušností vůči panu R. B. (Romanu Berbrovi, pozn, red.) jsou spoluzodpovědní za atmosféru a systém nastavený v našem nejpopulárnějším sportu a k jeho zlepšení a progresu rozhodně nepřispívají!“ vysvětlil hlasatel v Opočně chování hráčů na začátku utkání.

Protestu na začátku nic nenasvědčovalo. Hráči byli rozestavení na klasických pozicích, až s úvodním hvizdem rozhodčího se rozestavili okolo středového kruhu a začali si kopat.

Zajímavé je i přístup rozhodčí. Podle kouče Opočna Martina Šnajdra, který video sdílel na sociální sítě, nevěděli, co dělat.

„Hlavní Nožka se odběhl poradit s pomezním Hlaváčem a poté zápas přerušil. K údivu všech však ani on sám nevěděl z jakého důvodu. Hra byla normálně zahájena, proto měl následovat míč rozhodčího. Trošku nelogické bylo, že nechal hru znovu zahájit výkopem Přepych,“ píše trenér.

Po neplánovaném přerušení se zápas rozehrál a domácí Opočno vyhrálo derby u Hradce Králové 5:2 a posunulo se do středu tabulky B třídy.

„Jsme moc rádi, že jsme derby zvládli a udělali jsme tři body, protože to taky mohou být naše poslední,“ bojí se v Opočně disciplinární odvety ze strany funkcionářů, zároveň ale vyzvali další kluby, aby se přidaly. 

Vyjádření rozhodčího v zápise o utkání:

(Pro větší písmo rozklikněte)

Vyjádření rozhodčího v zápise o utkáníFoto FAČR

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud