1. dubna 2020 • 15:10

Šedá kůže a nemůže mluvit. Slavný brankář (46) bojuje s koronavirem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Turky je nezapomenutelný. Se 120 starty je stále rekordmanem v počtu reprezentačních startů. Nyní však bývalý brankář Barcelony Recber Rüstü (46) bojuje s koronavirem. Jeho stav začíná být kritický. „Zšedla mu kůže i ústa. Těžko se mu mluví,“ popsala manželovy útrapy jeho žena.



Měl pohádkovou kariéru. Pětkrát získal turecký titul. Zahrál si za Barcelonu. Na mistrovství světa v roce 2002 se stal národním hrdinou, když společně s dalšími členy výpravy vybojoval pro Turecko historický bronz.

To samé o šest let později zopakoval na EURO 2008, kde se stal mimo jiné i katem české reprezentace. V roce 2014 dokonce na galavečeru Gambrinus ligy předával cenu pro nejlepšího hráče Josefu Hušbauerovi.

Jenže nyní tureckému brankáři Recberovi Rüstümu do smíchu není. V nemocnici bojuje s následky koronaviru a v jeho případě mají velmi špatný dopad.

„Prvních 72 hodin je kritických. Manžel měl několik dní horečku a zvláštní symptomy, které dosud nikdy nepocítil. Ztratil chuť k jídlu, byl ochablý a velmi unavený,“ uvedla brankářova žena pro turecký server Fanatik.

Bývalý turecký brankář Recber Rüstü bojuje s koronavirem
Bývalý turecký brankář Recber Rüstü bojuje s koronavirem

Dle jejích slov se jí manžel mění před očima. „Jeho kůže zšedla, stejně jako jeho rty. Nepříjemně se mu nadechuje a jeho dech je zrychlený. Nemůže ani mluvit a jeho puls je nepravidelný,“ cituje turecký server její slova.

Virus, který u manžela vypukl, popisuje jako boj s něčím, co lidské tělo dosud nepoznalo a neumí se mu bránit. „Včasná diagnóza je velmi důležitá. Vir totiž neparazituje v krku či nosu, ale rychle se přesouvá do plic, kde později způsobí zápal plic.“

Z fotbalového prostředí se virem nakazilo již několik profesionálních hráčů i trenérů. Jedním z vyléčených je například trenér Arsenalu Mikel Arteta. V Česku s nemocí zápolí například Ladislav Vízek, olympijský vítěz a dnes glosátor deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud