5. června 2020 • 21:50

Padák pro reprezentanta kvůli ženě! Dobytek, psala o protestujících

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský fotbalista Aleksandar Katai skončil po sérii nevhodných příspěvků své manželky na sociálních sítích v klubu Los Angeles Galaxy. Kalifornský klub v jednovětém prohlášení uvedl, že se s devětadvacetiletým záložníkem dohodl na rozvázání smlouvy.



Kataiova manželka tento týden v souvislosti s demonstracemi v USA proti rasově motivovanému násilí zveřejnila několik příspěvků, jež klub označil za „rasistické a násilnické“. Tea Kataiová například publikovala fotografii z demonstrace s popiskem v srbštině, jímž policisty vyzývala, aby protestující „zabili“. Na dalším příspěvku označila demonstranty za „nechutný dobytek“ a na dalším sdílela mem s rasistickým podtextem.

Katai manželčiny příspěvky ve středu na instagramu odsoudil s tím, že je nesdílí, den poté se sešel s vedením Galaxy. Fanoušci klubu začali okamžitě volat po jeho propuštění a ve čtvrtek se několik z nich shromáždilo u sochy Davida Beckhama před stadionem s transparentem, na němž byl nápis „Nechceme rasisty v našem klubu“ a přeškrtnuté Kataiovo číslo 7.

Aleksandar Katai skončil v LA Galaxy kvůli rasistickým příspěvkům své ženy
Aleksandar Katai skončil v LA Galaxy kvůli rasistickým příspěvkům své ženy

Angažmá devítinásobného srbského reprezentanta v Galaxy se tak smrsklo na dva zápasy, které stačil odehrát před přerušením MLS kvůli koronavirové pandemii. Do Los Angeles přišel Katai před sezonou po dvouletém působení v Chicagu, v Evropě hrál za Crvenu zvezdu Bělehrad či španělský Alavés.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud